Allianz-Țiriac: 1,3 miliarde lei plătite ca despăgubiri, profit în creștere

Allianz-Țiriac: 1,3 miliarde lei plătite ca despăgubiri, profit în creștere
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 apr 2024

Allianz-Țiriac a înregistrat anul trecut o cheltuială totală cu daunele brute de aproximativ 2,1 miliarde de lei, reprezentând despăgubiri brute plătite și variația rezervei de daune brute avizate și neavizate. Din aceasta, aproape 1,3 miliarde de lei au fost plătite clienților ca despăgubiri, cu 15% mai mult decât în 2022.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei

Volumul total al primelor brute subscrise a fost de aproape 3,5 miliarde lei, în creștere cu 21% față de anul precedent, conform datelor financiare neauditate. Un avans semnificativ a fost înregistrat în segmentul asigurărilor de viață, de 30% față de aceeași perioadă a anului anterior.

Bugetul de stat va primi 1 miliard de euro de la Hidroelectrica, prima plată după listare. Bani mulți și pentru investitorii de pe bursă CITEȘTE ȘI Bugetul de stat va primi 1 miliard de euro de la Hidroelectrica, prima plată după listare. Bani mulți și pentru investitorii de pe bursă

Profitul operațional după plata despăgubirilor, constituirea rezervelor și deducerea cheltuielilor operaționale, a fost de 346 milioane de lei, în creștere cu aproximativ 44% față de 2022. Creșterea profitului operațional se datorează unui volum de afaceri semnificativ în creștere, precum și unui venit din plasamente mai bun (+59% față de 2022), în condițiile în care rata combinată pe linia de afaceri principală (RCA), este de 97,4%. 

La finalul lui 2023, 1,6 milioane de persoane și companii aveau contracte cu Allianz-Țiriac, în creștere cu 11% față de aceeași perioadă a anului anterior. Cele mai puternice creșteri au fost înregistrate în segmentele asigurărilor de viață, asigurărilor auto și a celor facultative pentru locuințe. În același timp, numărul clienților care au achiziționat asigurări online a crescut cu 59% în ultimul an, asigurările RCA, de bunuri sau de călătorie fiind cel mai frecvent achiziționate în mediul online.

Președintele Lion Capital câștigă un litigiu cu ASF și anulează o amendă CITEȘTE ȘI Președintele Lion Capital câștigă un litigiu cu ASF și anulează o amendă

Top 4 cele mai mari despăgubiri plătite în 2023

Cea mai mare despăgubire din 2023 a fost de aproape 5,5 milioane de lei și a fost plătită în baza unei asigurări RCA pentru un accident auto cu vătămări care a avut loc în străinătate. A doua cea mai mare sumă despăgubită, de aproximativ 3,6 milioane de lei, a fost pentru o asigurare de răspundere civilă a unei companii de producție pentru vătămarea unei persoane prin pierderea ambelor membre superioare în urma unui accident prin electrocutare. O despăgubire de aproximativ 2,2 milioane de lei a fost plătită în urma unui incendiu care a distrus complet o hală și echipamentele de producție aferente ale unui client din industria de construcții.

În cazul asigurărilor de sănătate, cea mai mare despăgubire plătită a fost de 437,026 de lei, pentru tratament în străinătate a unei boli grave, în baza clauzei specifice atașată produselor de asigurare de viață.

viewscnt
Afla mai multe despre
allianz-țiriac
asigurare