Argentina: Dolarul a trecut pragul de 1.000 de pesos pe piața neagră în apropierea alegerilor

Argentina: Dolarul a trecut pragul de 1.000 de pesos pe piața neagră în apropierea alegerilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 oct 2023

Dolarul american a atins un prag record de 1.000 de pesos pe piața neagră din Argentina, pe fondul volatilității cursului de schimb și al incertitudinilor de dinaintea alegerilor prezidențiale, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În timp ce cursul de schimb oficial este de 365,50 pesos pentru un dolar, pe piața paralelă dolarul se tranzacționa pentru 985/1.000 de pesos, față de un curs de 880 pesos pentru un dolar, vineri. Brutala depreciere a monedei argentiniene în 48 de ore coincide în special cu declarațiile candidatului ultraliberal Javier Milei, favorit în sondajele de opinie, care este partizanul dolarizării economiei și care i-a încurajat pe argentinieni să nu își facă economii în pesos, pentru că acesta nu mai valorează nimic, scrie Agerpres.

FMI dă asigurări că sunt puține bănci care s-ar prăbuși în cazul scăderii activității economice CITEȘTE ȘI FMI dă asigurări că sunt puține bănci care s-ar prăbuși în cazul scăderii activității economice

În Argentina urmează să fie organizate alegeri generale în data de 22 octombrie, a treia mare economie din America Latină încercând să scape de o inflație care în luna septembrie a ajuns la o rată anuală de 124%.

viewscnt
Afla mai multe despre
pesos
argentina
dolar