ASF retrage autorizația fondului de pensii facultative Eureko Confort, după finalizarea fuziunii cu Aegon Essential

ASF retrage autorizația fondului de pensii facultative Eureko Confort, după finalizarea fuziunii cu Aegon Essential
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 apr 2016

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să retragă autorizația fondului de pensii facultative Eureko Confort, a adiministratorului Eureko și a persoanelor din conducere, după ce operațiunea de fuziune a fondului cu cel de pensii facultative Aegon Essential s-a finalizat, a anunțat marți autoritatea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

De asemenea, ASF retrage autorizația și celor care ocupă funcțiile cheie din cadrul administratorului Eureko Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative, scrie News.ro

ASF a aprobat autorizarea definitivă a fuziunii celor două fonduri de pensii facultative, prin absorbția Eureko Confort, la jumătatea lunii noiembrie a anului trecut.

Potrivit legislației, procesul de autorizare a fuziunii cuprinde două etape, prealabilă și definitivă. Autorizarea prealabilă a fost aprobată în iulie 2015.

ANAF anunță că verifică implicațiile fiscale ale informațiilor “PanamaPapers” CITEȘTE ȘI ANAF anunță că verifică implicațiile fiscale ale informațiilor “PanamaPapers”

Grupul olandez de asigurări Aegon a preluat în 2014 activitățile de asigurări de viață și pensii private obligatorii ale Eureko România, parte a grupului financiar Achmea, de asemenea din Olanda, și le-a integrat în operațiunile Aegon de pe piața locală.

Preluarea fondului administrat de Eureko Pensii Private a adus Aegon circa 472.000 de clienți și a ajuns la 768.861 la finalul anului 2014, de la 263.990 în urmă cu un an.

Grupul olandez Aegon a înființat subsidiara din România la începutul anului 2008.

viewscnt
Afla mai multe despre
asf
eureko confort
aegon essential