Asirom și Forte vor asigura, pentru 1 milion de lei, militarii aflați în misiuni de luptă

Asirom și Forte vor asigura, pentru 1 milion de lei, militarii aflați în misiuni de luptă

Sursa foto: mapn.ro

Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 23 sep 2015

Asirom VIG și Forte Asigurări vor încasa 1,01 milioane de lei în contul asigurărilor de viață încheiate pentru militarii români aflați în misiuni de luptă, pe o perioadă de patru ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cele două companii au fost singurii ofertanți în cadrul unei licitații organizate de Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Contractul a fost estimat la 2,37 milioane de lei, potrivit anunțului de participare publicat pe www.e-licitatie.ro.

Suma asigurată pentru riscul de deces al personalului MApN care va executa misiuni de luptă este de cel puțin 80.000 de euro, potrivit datelor din caietul de sarcini.

În cazul riscului de invaliditate de gradul I și II, polița de asigurare va fi de minimum 60.000 de euro, iar pentru invaliditate de gradul III de cel puțin 40.000 euro.

Totodată, limita de răspundere va fi de 60.000 de euro pentru riscul de îmbolnăvire, pe timpul și din cauza acțiunilor de luptă, care au ca rezultat mutilări sau defecte fizice ireversibile ori vătămări corporale/afecțiuni ce pot fi stabilite în mod obiectiv.

Asigurătorii vor acoperi cheltuielile cu repatrierea în cuantum de până la 14.000 euro, dacă se face dovada acestor cheltuieli, cele pentru spitalizare și tratament ambulatoriu - 60 euro/zi (dar nu mai mult de 90 zile și mai puțin de trei zile) și cele pentru medicamente și tratament în sumă de până la 6.000 euro.

Un contract similar a fost câștigat de Asirom în luna martie a acestui an, valoarea primei de asigurare pentru doi ani ridicându-se la 1,4 milioane de lei, de la un estimat de 3,2 milioane de lei.

La licitație au mai depus oferte Astra Asigurări și Forte Asigurări.

De asemenea, alături de Certasig și Omniasig VIG, Asirom și Forte Asigurări au câștigat un contract pentru asigurarea parașutiștilor militari.

Estimat la 4,87 milioane de lei, contractul a fost adjudecat la 3,29 milioane de lei, pe o perioadă de trei ani.

MApN mai are în derulare o licitație pentru servicii de asigurare facultativă de persoane, pentru perioada 2015-2016.

Estimată la 8,2 milioane de lei, polița va fi încheiată pentru un număr maxim de 2.650 de personae din cadrul forțelor aeriane ale armatei. Deschiderea ofertelor este programată în prima parte a lunii octombrie.

Cu o cotă de 5,95%, Asirom VIG este al patrulea asigurător după nivelul primelor subscrise în 2014 din polițe de viață, cu venituri de 97,7 milioane de lei.

Compania este controlată de grupul financiar Vienna Insurance Group (Austria).

Forte Asigurări și-a început activitatea în anul 1996 sub denumirea Irasig și practică asigurări generale.

Asigurătorul este controlat de LGS Holding Limited (Marea Britanie), care deține un pachet de acțiuni reprezentând 99,97% din capitalul social,

În 2014, asigurătorul a raportat subscrieri de 20 de milioane de lei, de la 32,92 milioane de lei în anul precedent, și un profit de 5,4 milioane de lei, comparativ cu 276.488 lei ân 2013.

Piața asigurărilor generale și de viață din România a scăzut cu 0,5% în 2014, la 8,09 miliarde de lei, potrivit datelor Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

Cu o pondere de 20,25%, asigurările de viață au generat subscrieri de 1,64 miliarde lei, în creștere cu 0,2% față de 2013.

Primii cinci jucători locali pe segmentul asigurărilor de viață sunt NN - 37,5%, Metropolitan Life - 16%, BCR Asigurări de Viață - 8,79%, Asirom - 5,97% și Allianz-Țiriac - 5,94%.

viewscnt
Afla mai multe despre
asirom
forte
asigurari
viata
militari