Cea mai mare companie italiană de asigurări, cu operațiuni și în România, intră în reorganizare

Cea mai mare companie italiană de asigurări, cu operațiuni și în România, intră în reorganizare
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 apr 2024

Cea mai mare companie italiană de asigurări, Generali, a anunțat că se reorganizează, concentrându-se pe două afaceri de bază, urmând să eficientizeze structura geografică, pentru a fi pregătită de un nou ciclu strategic, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze structura geografică, arată Agerpres.

Nouă schimbare la RCA - Prioritate la plata despăgubirilor pentru anumite cazuri CITEȘTE ȘI Nouă schimbare la RCA - Prioritate la plata despăgubirilor pentru anumite cazuri

Compania, care este în grafic pentru îndeplinirea tuturor obiectivelor sale financiare cheie din actualul plan care se va încheia în 2024, lucrează la un nou plan strategic care va fi dezvăluit la începutul anului viitor.

Conform noii structuri, care va intra în vigoare de la 1 iunie, Generali va opera ca un grup financiar diversificat concentrat pe diviziile de asigurări și de gestionare a activelor, se arată într-un comunicat al instituției.

DOCUMENT Subscrierile asigurătorului de stat Eximasig au avansat cu peste 20%. Profitul net, peste așteptări CITEȘTE ȘI DOCUMENT Subscrierile asigurătorului de stat Eximasig au avansat cu peste 20%. Profitul net, peste așteptări

DACH (Germania, Austria și Elveția) și diviziile de afaceri internaționale vor fi reorganizate ca parte a noii divizii de asigurări, conduse de Giulio Terzariol, ce se va ocupa de extinderea afacerii de asigurări în toate regiunile.

Generali Investment Holding (GIH) va înlocui actuala subsidiară „Asset and Wealth Management” și va superviza toate activitățile globale ale grupului de gestionare a activelor, cu mici excepții, în special cea din China.

Luna aceasta, Generali a finalizat achiziționarea companiei americane de gestionare a activelor Conning Holdings, ca parte a parteneriatului cu Cathay Life, o divizie a Taiwan Cathay Financial Holding. Cathay Life va deveni acționar al GIH cu o participație de aproximativ 16,75%.

Google, dată în judecată de medici și dentiști CITEȘTE ȘI Google, dată în judecată de medici și dentiști

Woody Bradford, actualul director general al Conning, va fi șeful GIH, în timp ce directorul general al Generali, Philippe Donnet, va fi președintele Board-ului GIH.

Banca Generali, banca privată a companiei de asigurări, va rămâne în afara GIH și va continua să se concentreze pe servicii de consiliere financiară și gestionare a averii.

VIDEOFOTO Start la un nou pasaj rutier pe DN1 CITEȘTE ȘI VIDEOFOTO Start la un nou pasaj rutier pe DN1

Giovanni Liverani și Carlo Trabattoni, în prezent șefii DACH și, respectiv, ai subsidiarei „Asset and Wealth Management”, vor avea noi poziții în cadrul grupului. Jaime Anchustegui, actualul director general al diviziei internaționale, va deveni director general adjunct al diviziei de asigurări.

viewscnt
Afla mai multe despre
generali
asigurari