Fondurile de pensii facultative aveau active în valoare de 5 miliarde de lei la finalul lunii aprilie, în creștere cu 28,1%

Fondurile de pensii facultative aveau active în valoare de 5 miliarde de lei la finalul lunii aprilie, în creștere cu 28,1%
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mai 2024

Fondurile de pensii facultative aveau active în valoare de 5,05 miliarde de lei, la finalul lunii aprilie, în creștere cu 28,1% comparativ cu nivelul înregistrat la aceeași dată a anului anterior, conform unui raport al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

"Cele mai multe investiții au fost efectuate local (96%), majoritatea fiind denominate în lei (89,5%).", se menționează în raport, potrivit Agerpres.

Conform sursei citate, valoarea contribuțiilor virate în luna aprilie a fost de 60,2 milioane lei, în timp ce contribuția medie a fost 165 lei.

Titlurile de stat dețineau cea mai mare pondere în cadrul activelor, de 3,294 miliarde de lei, respectiv 65,3%. Pe locul doi se aflau acțiunile, cu 1,33 miliarde de lei (26,4%). Obligațiunile corporative se situau pe locul trei din acest punct de vedere, cu 189,652 milioane de lei, respectiv 3,8% din totalul activelor.

Potrivit datelor ASF, fondurile de pensii facultative aveau 745.632 de participanți în aprilie 2024.

Pe Pilonul III sunt active următoarele fonduri de pensii: Aegon Esential, Azt Moderato, Azt Vivace, BCR Plus, BRD Medio, Generali Stabil, NN Activ, NN Optim, Pensia Mea și Raiffeisen Acumulare.

viewscnt
Afla mai multe despre
fonduri de pensii
asf
active