Generali vrea să atragă cel puțin 1 miliard de euro până în 2018 din vânzarea de active

Generali vrea să atragă cel puțin 1 miliard de euro până în 2018 din vânzarea de active
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 23 nov 2016

Asigurătorul italian Assicurazioni Generali vrea să atragă cel puțin un miliard de euro până în 2018 din vânzarea activelor de pe piețele mai puțin profitabile, în cadrul unui program anunțat încă de anul trecut, prin care vizează reducerea costurilor și reorganizarea activităților, a anunțat miercuri compania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

“Procesul de reorganizare demarat prin renunțarea la operațiunile din Guatemala și Lichtenstein va continua și estimăm că va genera cel puțin 1 miliard de euro în numerar până în 2018”, se arată într-un comunicat al Generali.

Cel mai mare asigurător din Italia și al treia mare companie pe piața europeană de profil urmărește, în același timp, reducerea costurilor operaționale cu 200 milioane de euro prin restructurarea activităților din piețele mature, concomitent cu noi investiții pe piețele aflate în creștere.

UPDATE Mitroi, ASF: Sperăm să scăpăm de plafonarea tarifelor RCA până pe 19 mai CITEȘTE ȘI UPDATE Mitroi, ASF: Sperăm să scăpăm de plafonarea tarifelor RCA până pe 19 mai

Generali are peste 76.000 de angajați în 60 de țări, principalele piețe de operațiuni fiind Italia, Franța și Germania. În România, grupul avea 456 de angajați la finele anului, trecut, în scădere de la 520 de angajați în anul anterior.

Surse care au dorit să rămână anonime au declarat ieri pentru Reuters că grupul italian analizează desființarea a până la 8.000 de locuri de muncă la nivel global, informație respinsă categoric de șeful Generali, Philippe Donnet.

“Ideea tăierii a 8.000 de posturi nu există”, a spus Donnet miercuri.

Donnet nu a dat detalii despre activele la care Generali vrea să renunțe în cadrul programului de reorganizare.

Acțiunile asigurătorului sunt în scădere cu 4,3% pe bursa de la Milano, la 11,15 euro/unitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
generali
active
reorganizare
costuri