Italienii de la Generali ar putea plăti daunele de la stația de metrou Eroilor

Italienii de la Generali ar putea plăti daunele de la stația de metrou Eroilor

Sursa foto: Agerpres

Şerban Buşcu
Şerban Buşcu
scris 14 dec 2015

Consorțiul care a efectuat lucrările la Magistrala 5 de metrou în zona Eroilor, afectată de surparea unei mari porțiuni de drum, precum și beneficiarul lucrărilor, Metrorex, dețin o asigurare de tip "all risks". Aceasta înseamnă că, dacă în final se stabliște că vina a aparținut constructorului, daunele provocate terților, cum ar fi Primariei Capitalei sau persoanelor ale căror locuințe au fost avariate, vor fi achitate de către grupul Generali. Potrivit surselor Profit.ro, acesta este emitentul poliței.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Asigurarea fost emisă, în comun, de mai multe entități ale grupului italian Generali, inclusiv subsidiara sa din România. A fost aleasă această variantă tocmai datorită complexității poliței și valorilor mari la care pot ajunge daunele. Asigurarea a fost cumpărată prin intermediul brokerului Aon Benfield, unul dintre cei mari intermediari din lume. Constructorul secțiunii de metrou Râul Doamnei - Eroilor este asocierea Astaldi (Italia) - FCC Construccion (Spania) - Delta ACM (România) - AB Construct (România).

Profit.ro a solicitat mai multe amănunte grupului Generali, pe care le vom publica în momentul în care acestea for fi comunicate.

Primăria Capitalei a anunțat, sâmbătă, că traficul rutier pe Bulevardul Eroilor, între Strada Carol Davila și Pod Eroilor, și pe Bulevardul Eroilor Sanitari, între Strada Carol Davila și Piața Operei, a fost întreruptă din cauza surpării terenului, existând riscul de prăbușire a carosabilului. Conform sursei citate, incidentul a fost semnalat de constructorul care efectuează lucrari de modernizare și extindere pentru Metrorex.

"Deoarece există riscul prăbușirii carosabilului și propagării surpării spre imobilele aflate la intersecția Bulevardului Eroilor cu Bulevardul Eroii Sanitari, primarul general, Răzvan Sava, a convocat un comandament de urgență și a dispus închiderea traficului în zonă, până la punerea în siguranță a perimetrului", precizează instituția.

Pe lângă carosabil, în urma surpării cauzate de lucrările la magistrala de metrou, au mai fost avariate și două clădiri de locuințe.

viewscnt
Afla mai multe despre
asigurări
metrou
prăbușire
lucrări