Lelkes, Asirom: Țintim afaceri de 1 mld. lei în acest an. În august am depășit nivelul bugetat la subscrieri pe întregul an

Lelkes, Asirom: Țintim afaceri de 1 mld. lei în acest an. În august am depășit nivelul bugetat la subscrieri pe întregul an

Juraj Lelkes, președinte Asirom

Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
Şerban Buşcu
Şerban Buşcu
scris 31 aug 2016

Asirom VIG, al patrulea asigurător în 2015 și liderul pieței la finele primului trimestru, a consemnat subscrieri de peste 800 milioane de lei în primele opt luni ale anului, cifră care depșește nivelul bugetat la acest indicator pentru întregul an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Subcrierile cumulate în primele 7 luni și cifrele preliminare pe luna august arată că am depășit nivelul bugetat și aprobat de acționari pentru întregul an, care prevede prime de 800 milioane de lei din asigurări generale și de viață. Țintim un miliard de lei din subscrieri în acest an”, a declarat, pentru Profit.ro, directorul general al Asirom VIG, Juraj Lelkes.

Pentru acest an, conform cifrelor aprobate de acționari în luna aprilie și consultate de Profit.ro, asigurătorul și-a propus obținerea unui profit brut de 13,5 milioane de lei, de la pierderi de 50,5 milioane de lei în 2015, și un volum de prime de 800 milioane de lei, din care 693 milioane de lei din asigurări generale.

Anul trecut, subscrierile companiei au crescut cu 29%, la 740,6 millioane de lei, rezultat care a plasat Asirom pe locul 4 în ierarhia de profil, după Allianz-Țiriac, Omniasig și Groupama.

La începutul lunii august, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a dat publicității cifrele pe primul trimestru al anului. Conform datelor instituției, Asirom a înregistrat venituri de 374,8 milioane de lei și a devansat Allianz-Țiriac, care a raportat subscrieri de 297,3 milioane de lei.

EXCLUSIV KPMG scoate la vânzare rămășițele Astra Asigurări. Posibilii cumpărători sunt și creditori. BCR și Raiffeisen au un rol important CITEȘTE ȘI EXCLUSIV KPMG scoate la vânzare rămășițele Astra Asigurări. Posibilii cumpărători sunt și creditori. BCR și Raiffeisen au un rol important

ASF explică avansul Asirom prin creșterea puternică pe segmentul RCA, unde compania și-a dublat cota de piață.

“Ulterior falimentului Astra (ieșirii din piață a unui competitor din top 3), s-a observat că redistribuirea pieței s-a realizat între un grup restrâns de societăți, respectiv Asirom, Carpatica, Euroins și City Insurance, remarcându-se creșterea fulminantă a Asirom până la nivelul de aproximativ 26% din piața RCA (Asirom și-a dublat practic cota de piață în primele 3 luni ale anului 2016)”, se arată în raportul trimestrial al ASF cu privire la piața asigurărilor.

Întrebat cum a evoluat rezultatul brut al activității companiei, Lelkes a afirmat Asirom a fost profitabilă în primele 7 luni ale anului, în fiecare lună.

“ Bugetul aprobat de acționari prevede un profit brut de 13,5 milione de lei pentru întregul an. Ținta din buget va fi atinsă și sunt premize să o depășim, dar nu acesta este obiectivul. Vrem să ne concentrăm pe rezerve”, a spus șeful asigurătorului.

Asirom a consemnat în intervalul 2013 – 2015 pierderi cumulate de 315,5 milioane de lei, potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor Publice.

Compania este parte a grupului austriac Vienna Insurance Group, alături de Omniasig VIG și BCR Asigurări de Viață VIG.

Asirom are un capital social de 340,4 milioane de lei, care va fi majorat cu 84,92 milioane de lei, la 425,29 milioane de lei, prin aport în numerar al acționarilor, pentru susținerea activității de asigurări generale.

Majorarea de capital va fi însoțită și de prime de emisiune în sumă de 84,92 milioane de lei, conform unei hotărâri a acționarilor din prima parte a lunii august.

viewscnt
Afla mai multe despre
asirom
subscrieri
profit