Numărul locuințelor asigurate obligatoriu a crescut

Numărul locuințelor asigurate obligatoriu a crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 aug 2021

Numărul polițelor active de asigurare obligatorie a locuinței (PAD) a crescut în iulie 2021 cu 4,47%, ajungând la aproximativ 1,81 milioane, comparativ cu 1,74 milioane de polițe PAD active la 31 iulie 2020, conform statisticilor Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID), societatea care emite acest tip de asigurări.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC.
6 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

La 31 decembrie 2020 erau active 1,75 milioane de polițe, scrie Agerpres.

Catastrofele naturale au costat 74 de miliarde de dolari în prima jumătate a anului CITEȘTE ȘI Catastrofele naturale au costat 74 de miliarde de dolari în prima jumătate a anului

Potrivit PAID, la sfârșitul lunii iulie, 75,2% dintre polițele active la nivel național erau încheiate în mediul urban și 24,8% în mediul rural, iar, în funcție de tipul de locuință, 94,9% din polițele PAD vizează locuințele de tip A (cele cu structura de rezistență din beton armat, metal sau lemn, cu pereții exteriori din piatră, cărămidă arsă sau materiale supuse unui tratament termic sau chimic) și 5,1% locuințele de tip B (cele cu pereții exterior din cărămidă nearsă sau material nesupus unui tratament termic sau chimic).

Pe regiuni, cele mai multe polițe active sunt în Transilvania (21,90% din total), București (20,09%) și Muntenia (18,48%), iar cele mai puține - în Maramureș (3,13% din totalul polițelor) și Bucovina (3,42%).

PAID emite asigurările obligatorii pentru locuințe din iulie 2010. Obiectivul principal al PAID este cuprinderea în asigurare pentru cele trei riscuri de catastrofă naturală - cutremure, inundații și alunecări de teren - a tuturor locuințelor din România.

Polițele de asigurare obligatorie a locuințelor (PAD) costă 20 euro în cazul locuințelor tip A (suma maximă asigurată 20.000 euro) și 10 euro în cazul locuințelor tip B (suma asigurată fiind de 10.000 euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
paid
asigurare locuinte