Omniasig VIG va asigura, pentru 5,8 milioane de lei, militarii din forțele aeriene aflați în misiuni de luptă

Omniasig VIG va asigura, pentru 5,8 milioane de lei, militarii din forțele aeriene aflați în misiuni de luptă
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 11 nov 2015

Omniasig VIG va încasa 5,8 milioane de lei în contul asigurărilor facultative pentru accidente și boală încheiate pentru 2.650 de persoane din forțele aeriene ale armatei, pe o perioadă de 12 luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Contractul de asigurare a fost estimat la 8,2 milioane de lei.

La licitația organizată de MApN au mai depus oferte Asirom VIG și Forte Asigurări mpreună cu Fast Brokers Broker de Asigurare).

Suma asigurată pentru riscul de deces al personalului MApN care va executa misiuni de luptă este de cel puțin 80.000 de euro, potrivit datelor din caietul de sarcini.

În cazul riscului de invaliditate de gradul I și II, polița de asigurare va fi de minimum 60.000 de euro, iar pentru invaliditate de gradul III de cel puțin 40.000 euro.

Totodată, limita de răspundere va fi de 60.000 de euro pentru riscul de îmbolnăvire, pe timpul și din cauza acțiunilor de luptă, care au ca rezultat mutilări sau defecte fizice ireversibile ori vătămări corporale/afecțiuni ce pot fi stabilite în mod obiectiv.

Asigurătorii vor acoperi cheltuielile cu repatrierea în cuantum de până la 14.000 euro, dacă se face dovada acestor cheltuieli, cele pentru spitalizare și tratament ambulatoriu - 60 euro/zi (dar nu mai mult de 90 zile și mai puțin de trei zile) și cele pentru medicamente și tratament în sumă de până la 6.000 euro.

Piața asigurărilor generale și de viață din România a scăzut cu 0,5% în 2014, la 8,09 miliarde de lei, potrivit datelor Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

Cu o pondere de 20,25%, asigurările de viață au generat subscrieri de 1,64 miliarde lei, în creștere cu 0,2% față de 2013.

Primii cinci jucători locali pe segmentul asigurărilor de viață sunt NN - 37,5%, Metropolitan Life - 16%, BCR Asigurări de Viață - 8,79%, Asirom - 5,97% și Allianz-Țiriac - 5,94%.

viewscnt
Afla mai multe despre
omniasig
militari
asigurari