Andrea Orcel, noul șef al UniCredit, reorganizează din nou structura de conducere

Andrea Orcel, noul șef al UniCredit, reorganizează din nou structura de conducere
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 iun 2021

UniCredit SpA va anunța în următoarele săptămâni noi schimbări la nivelul conducerii superioare, ca parte a planului noului director general, Andrea Orcel, de a reorganiza al doilea grup bancar italian, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

În mai, la mai puțin de o lună de la preluarea funcției, Orcel a reorganizat structura de conducere a grupului, înlocuind doi șefi care au deținut funcții de top sub conducerea fostului director general Jean Pierre Mustier, scrie Agerpres.

Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România CITEȘTE ȘI Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România

Un comitet executiv al grupului (GEC), alcătuit din 15 membri, va înlocui actualul comitet executiv de management (EMC) unde sunt 27 de persoane. De asemenea, UniCredit intenționează să reducă la 15 - 20 cele 44 de comitete existente.

"Mi-am petrecut ultimele săptămâni vorbind și ascultându-i pe angajații noștri. Le-am auzit temerile privind complexitatea afacerii noastre... le-am simțit frustrarea privind unele decizii care au fost luate, confuzia privind responsabilitățile și deficiențele de guvernanță", a declarat Orcel, într-un mesaj către angajați.

UniCredit a modificat structura diviziei finanțe și control, precum și a subsidiarei Europa Occidentală, numindu-l șef al subsidiarei Italia pe Niccolo Ubertalli, care anterior s-a ocupat de subsidiara Europa de Est, împreună cu Gianfranco Bisagni. Conform structurii precedente, Italia, ca și Germania și Austria, făceau parte din subsidiara Europa Occidentală.

Sursele susțin că UniCredit face în continuare presiuni pentru schimbări la nivelul conducerii superioare, inclusiv a directorilor care raportează comitetului executiv al grupului. Aceste modificări vor fi anunțate angajaților în următoarele săptămâni, adaugă sursele.

Un reprezentant al UniCredit nu a dorit să comenteze informația.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

Orcel, fost șef al diviziei de investiții a grupului bancar elvețian UBS, și-a adus unii foști asociați, inclusiv pe Fiona Melrose, fost director de strategie la UBS, care este acum responsabilă cu "Strategia și optimizarea" la UniCredit.

Săptămâna trecută, surse care au dorit să-și păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că un alt fost bancher al UBS, Giacomo Marino, se va alătura diviziei "Strategie și optimizare" de la UniCredit.

Orcel ar urma să prezinte anul acesta un nou plan de afaceri, care ar putea include achiziții și fuziuni, ca mod de a accelera strategia menită să majoreze profitul UniCredit.

Profitul net al băncii italiene în primul trimestru din 2021 a urcat la 887 milioane de euro (1,10 miliarde de dolari), față de pierderi de 2,70 miliarde de euro în perioada similară din 2020. Analiștii se așteptau la un profit de 396 milioane de euro.

Pentru 2021, UniCredit se așteaptă ca profitul net de bază "să fie în mare parte în linie" cu estimarea precedentă, de peste trei miliarde de euro, în timp ce veniturile ar urma să se situeze la 17,20 miliarde de euro, față de un nivel de 17,70 miliarde de euro previzionat anterior.

Grupul UniCredit este prezent în 17 țări din lume, cu peste 8.500 de sucursale și 147.000 de angajați. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală și de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale.

În România, grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management și UniCredit Services. 

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit
andrea orcel