Banca rusă National Bank Trust dă în judecată traderi de mărfuri, sub acuzația de fraudă, cerând peste 1 miliard de dolari

Banca rusă National Bank Trust dă în judecată traderi de mărfuri, sub acuzația de fraudă, cerând peste 1 miliard de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 mai 2023

Banca rusă National Bank Trust a declarat că a intentat un proces în Insulele Virgine Britanice împotriva unui număr mare de traderi de mărfuri și că vrea să obțină de la aceștia peste 1 miliard de dolari, în legătură cu ceea ce consideră că este fraudă, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Banca - care este deținută în proporție de 99% de banca centrală rusă - a declarat joi seara că traderii, de la firmele Cargill, Louis Dreyfus, Bunge, Quadra, Xangbo și Liberty Commodities, au ”participat cu bună-știință” la ceea ce a numit scheme ilegale.

Cubanezii marchează ziua de 1 Mai cu întârziere și mult mai puțin fast. Cuba cunoaște cea mai gravă criză economică din ultimii 30 de ani CITEȘTE ȘI Cubanezii marchează ziua de 1 Mai cu întârziere și mult mai puțin fast. Cuba cunoaște cea mai gravă criză economică din ultimii 30 de ani

Louis Dreyfus a refuzat să comenteze. Niciuna dintre celelalte companii nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Cazul este legat de salvarea de către banca centrală, în 2017, a două bănci private, Rost Bank și B&N Bank (Binbank).

National Bank Trust este succesoarea legală a Rost Bank, despre care spune că a fost fraudată de angajații care lucrau pentru comercianții de mărfuri.

Procesul vizează și companii offshore legate de Mihail Șișhanov, fostul proprietar al Rost Bank și Binbank.

EXCLUSIV Legea care urma să interzică plata salariilor cash, întoarsă la comisii. Inițiatorii renunță la obligația plății pe card, înlocuind-o cu drept al salariatului de a opta CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Legea care urma să interzică plata salariilor cash, întoarsă la comisii. Inițiatorii renunță la obligația plății pe card, înlocuind-o cu drept al salariatului de a opta

”Între 2013 și 2017, așa cum susține Bank Trust, domnul Șișhanov a conspirat cu traderii de la companii internaționale de produse agricole și de comerț cu mărfuri, precum Cargill, Louis Dreyfus, Bunge, Quadra, Xangbo și Liberty Commodities, pentru a ascunde transferurile de la Binbank care aveau drept scop disiparea de fonduri cu încălcarea reglementărilor financiare”, a spus Bank Trust într-un comunicat.

Șișhanov nu a putut fi contactat imediat pentru comentarii. Un e-mail și apeluri telefonice către trei numere asociate la un moment dat cu el au rămas fără răspuns.

Un purtător de cuvânt al Bank Trust a declarat că echipele sale juridice internaționale au efectuat o investigație la scară largă și că banca dovezi ample pentru a-și susține cazul.

Bank Trust, care este o umbrelă pentru împrumuturile neperformante ale băncilor salvate de banca centrală în 2017, a încercat să recupereze cel puțin o parte din aproape 3.000 de miliarde de ruble cheltuite de banca centrală pentru salvare. Banca centrală își propune să lichideze Bank Trust în 2027.

viewscnt
Afla mai multe despre
trading mărfuri
national bank trust
bancă rusă