Băncile din Marea Britanie încep să nu mai ofere contracte de credite ipotecare

Băncile din Marea Britanie încep să nu mai ofere contracte de credite ipotecare
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 sep 2022

Băncile britanice Virgin Money, Halifax și Skipton Building Society au retras unele dintre contractele lor noi de credite ipotecare pe care le ofereau clienților, din cauza turbulențelor de pe piețele britanice de obligațiuni, transmite CNBC.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Virgin Money și Skipton Building Society au întrerupt temporar ofertele de credite ipotecare pentru clienții noi, în timp ce Halifax - deținută de Lloyds Banking Group - intenționează să oprească orice produse ipotecare cu comisioane, pentru care sunt oferite de obicei rate mai mici ale dobânzilor, scrie News.ro.

Fermierii suedezi de la Lantmännen Unibake, care produc chifle McDonald`s, lansează în România cea mai mare investiție a lor, anunțată în premieră de Profit.ro. \ CITEȘTE ȘI Fermierii suedezi de la Lantmännen Unibake, care produc chifle McDonald`s, lansează în România cea mai mare investiție a lor, anunțată în premieră de Profit.ro. "Luxul de a mânca prost și să-ți fie rău nu și-l permite nimeni.”

Un purtător de cuvânt al Virgin Money a spus că acest lucru se datorează ”condițiilor de piață”, în timp ce Halifax a atribuit măsura ”modificărilor semnificative ale prețurilor pieței ipotecare”.

Skipton Building Society a spus că și-au întrerupt produsele pentru a ”le reevalua, în urma răspunsului pieței din ultimele zile”.

Piețele britanice de obligațiuni și valută au fost agitate de când ministrul de Finanțe Kwasi Kwarteng și-a anunțat vineri ”mini-bugetul”, care a inclus reduceri semnificative de taxe și măsuri de susținere a economiei.

Randamentul obligațiunilor pe termen de 10 ani din Marea Britanie a urcat luni la niveluri nemaivăzute din 2008, în timp ce lira sterlină a scăzut la un minim istoric în raport cu dolarul.

Temerile legate de inflație au fost accelerate de mișcările pieței, care au indicat că Banca Angliei va trebui să continue să majoreze ratele dobânzilor pentru a lupta cu creșterea prețurilor.

Banca centrală a spus că nu va ezita să facă acest lucru, deoarece vrea să readucă inflația la 2% și urmărește îndeaproape evoluțiile.

Piețele au început să stabilească prețurile în funcție de așteptările privind o creștere a dobînzii cheie de  până la 6% pentru anul viitor, de la 2,25% în prezent, stârnind îngrijorări în rândul creditorilor ipotecari și al debitorilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
bănci
marea britanie
credite