CEC Bank începe un program multianual de modernizare a infrastructurii de bancomate

CEC Bank începe un program multianual de modernizare a infrastructurii de bancomate
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iul 2020

CEC Bank începe un program multianual de modernizare a infrastructurii de bancomate și aparate multifuncționale pentru

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

plăți, cuantumul investițiilor din acest an fiind calculat la 2,6 milioane de euro.

Până la sfârșitul anului, în prima fază a programului, vor fi înlocuite 200 de ATM-uri. Procesul va continua și în următorii ani, până la înlocuirea întregii flote de ATM-uri. În plus, va fi extinsă rețeaua de echipamente multifuncționale de plăți (MFM).  

Programul de modernizare a infrastructurii de plăți va începe cu orașele mari și cele reședință de județ. Astfel, orașele Constanța, Sibiu, Călărași, Botoșani, Slatina, Alba Iulia și Târgu Mureș vor avea ATM-uri și MFM-uri noi până la sfârșitul lunii iulie, iar București, Ploiești, Cluj-Napoca și Iași - până la sfârșitul lunii septembrie.

În prezent, CEC Bank furnizează servicii bancare printr-o rețea de peste 1.200 terminale de tip ATM și MFM.

CEC Bank a înregistrat un profit net de 114,1 milioane lei în primul trimestru, în creștere cu 26% față de perioada similară a anului trecut, în timp ce veniturile din dobânzi s-au majorat cu 15%, la aproximativ 372 milioane de lei.

În 2019, CEC Bank a obținut un profit brut de 478,98 milioane lei, profitul net înainte de repartizare fiind de aproape 400 milioane lei (399,6 milioane lei), în creștere cu 7% față de anul 2018. Veniturile nete din comisioane au crescut cu circa 16,2%, iar veniturile nete  din dobânzi au înregistrat o ușoară creștere, de circa 3,6%.

Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă rețea națională.

Statul român, prin Ministerul Finanțelor Publice, este unicul acționar al CEC Bank. În noiembrie 2019, în urma acordului Comisiei Europene, capitalul băncii a fost majorat cu 940 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
cec bank
bancomate