Fed a amendat BNP Paribas, cu activități și în România, cu 246 milioane dolari pentru manipularea pieței valutare

Fed a amendat BNP Paribas, cu activități și în România, cu 246 milioane dolari pentru manipularea pieței valutare
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 18 iul 2017

Banca centrală a SUA a amendat BNP Paribas cu 246 de milioane de dolari pentru manipularea ratelor de schimb pe piața valutară. Cel mai mare creditor din Franța, cu activități și în România, a fost acuzat că nu a împiedicat traderii să folosească chat-uri pentru a manipula prețurile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Rezerva Federală (Fed) a somat banca franceză să își întărească securitatea internă și măsurile de supraveghere în cazul tranzacțiilor valutare, scrie Bloomberg.

Politicile și procedurile deficitare ale BNP Paribas au împiedicat banca să identifice și să corecteze conduita anumitor traderi din piața valutară, potrivit Fed. ancheta Fed s-a concentrat pe perioada 2007-2013.

BERD solicită convocarea AGA de la BVB pentru completarea Consiliului de Administrație CITEȘTE ȘI BERD solicită convocarea AGA de la BVB pentru completarea Consiliului de Administrație

În mai, BNP Paribas a acceptat să plătească 350 milioane de dolari pentru a soluționa un dosar similar al Departamentului de Servicii Financiare din New York.  

BNP Paribas “regretă profund abaterile din trecut, care au reprezentat o încălcare evidentă a standardelor grupului”, precizează creditorul francez într-un comunicat.

Cele mai mari 20 de bănci europene au peste 25% din profituri în paradisuri fiscale. Cele mai populare paradisuri CITEȘTE ȘI Cele mai mari 20 de bănci europene au peste 25% din profituri în paradisuri fiscale. Cele mai populare paradisuri

Banca va folosi provizioane existente pentru a plăti amenda.

BNP Paribas este ultima instituție de credit majoră sancționată în scandalul privind manipularea ratelor de schimb valutar. În 2015, autoritățile de reglementare din SUA, Marea Britanie și Elveția au amendat șase bănci, pritre care Citigroup, Barclays și UBS, cu o sumă totală de 5,8 miliarde de dolari, pentru că au permis traderilor să influențeze prețurile pe piața valutară.

Grupul francez bancar este prezent în România din 2007, prin intermediul băncii BNP Paribas România, Arval, Cetelem, BNP Paribas Leasing Solutions, BNP Paribas Cardif și BNP Paribas Real Estate. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bnp paribas
amenda
sua
curs valutar
manipulare