Iașiul împrumută 15 milioane euro de la BERD ca să cumpere autobuze noi

Iașiul împrumută 15 milioane euro de la BERD ca să cumpere autobuze noi
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 5 dec 2016

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a acordat municipalității Iași un împrumut de 15 milioane euro destinat cumpărării a 50 de autobuze cu emisii scăzute de dioxid de carbon, a anunțat luni instituția financiară europeană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei

Cele 50 de autobuze noi vor dispune de motoare diesel Euro 6, se arată într-un comunicat BERD.

“Economia și populația Iașiului au crescut semnificativ în ultima decadă, iar modernizarea transportului public va stimula această creștere și va contribui la dezvoltarea orașului într-un important centru industrial, turistic și cultural“, afirmă Matteo Patrone, directorul regional pentru România și Bulgaria al BERD.

Ministerul Sănătății va plăti BEI 1,5 mil. euro pentru consilierea oferită la construirea a trei spitale regionale CITEȘTE ȘI Ministerul Sănătății va plăti BEI 1,5 mil. euro pentru consilierea oferită la construirea a trei spitale regionale

Pachetul financiar aprobat de BERD prevede și acordarea unui grant de 250.000 de euro către municipalitatea Iași, fondurile urmând să fie folosite pentru înființarea unei autorități de transport, care va funcționa după principii comerciale în vederea îmbunătățirii calității serviciilor.

BERD este cel mai mare investitor instituțional din România. Banca a investit până în prezent în România peste 7,3 miliarde euro și a mobilizat peste 14 miliarde euro din alte surse de finanțare. 

viewscnt
Afla mai multe despre
berd
iasi
autobuze
imprumut