Lichiditățile Monte dei Paschi s-ar putea epuiza în patru luni; acțiunile băncii scad cu 17%

Lichiditățile Monte dei Paschi s-ar putea epuiza în patru luni; acțiunile băncii scad cu 17%
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 dec 2016

Acțiunile Banca Monte dei Paschi di Siena sunt în scădere miercuri cu 17%, în urma unui raport al instituției financiare italiene potrivit căruia lichiditățile acesteia s-ar putea epuiza în patru luni, mai repede decât anticipa anterior.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Monte dei Paschi se aștepta anterior ca lichiditățile să se epuizeze în decurs de 11 luni, a relatat Reuters, citând documente ale băncii, scrie News.ro.

Banca deține în prezent lichidități de 10,6 miliarde de euro.

Monte dei Paschi a mai anunțat miercuri că o investiție planificată din partea fondului italian de salvare a băncilor Atlante în împrumuturi neperformante ale băncii va avea loc doar dacă statul va participa la majorarea de capital a acesteia cu cel mult 1 miliard de euro, fără să declanșeze regulile privind ajutoarele din fondurile publice.

A treia mare bancă italiană trebuie să atragă 5 miliarde de euro până la sfârșitul lunii decembrie și să evite fie să ceară ajutor din partea statului fie să fie închisă de către Banca Centrală Europeană (BCE).

Cât costă cumpărăturile de Sărbători în acest an: o familie medie cheltuie cel puțin 400 de lei pentru un Crăciun tradițional CITEȘTE ȘI Cât costă cumpărăturile de Sărbători în acest an: o familie medie cheltuie cel puțin 400 de lei pentru un Crăciun tradițional

Planul de salvare convenit cu BCE mai prevede vânzarea unor împrumuturi neperformante brute de 27 de miliarde de euro, într-un acord care include o investiție de 1,5 miliarde de euro din partea Atlante.

Statul italian deține o participație de 4% la Monte dei Paschi și poate participa la majorarea de capital a instituției financiare.

O sursă europeană a declarat că nu există o limită pentru participarea statului la majorarea de capital, atâta timp cât o face respectând condițiile din piață.

viewscnt
Afla mai multe despre
monte dei paschi