Profitul Goldman Sachs a crescut puternic în trimestrul al treilea și a depășit estimările analiștilor

Profitul Goldman Sachs a crescut puternic în trimestrul al treilea și a depășit estimările analiștilor
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 18 oct 2016

Profitul net al Goldman Sachs a crescut, în trimestrul al treilea, cu 47% față de perioada similară din 2015, la 2,09 miliarde de dolari, depășind așteptările analiștilor, în condițiile în care banca americană continuă revenirea după un început de an deazamăgitor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Profitul net pe acțiune a fost de 4,88 dolari pe acțiune, comparativ cu 2,9 dolari pe acțiune în urmă cu un an, se arată în raportul financiar al băncii.

Acesta reprezintă al doilea trimestru consecutiv în care rezultatele băncii au avut o evoluție pozitivă, după ce, anterior, Goldamn Sachs s-a confruntat cu patru trimestre succesive de declin.

În primul trimestru din acest an, profitul Goldman Sachs a coborât abrupt, cu peste 56%, din cauza scăderii prețurilor materiilor prime, a dobânzilor mici, incertitudinilor legate de economia globală, dar și a unor litigii în care banca a fost implicată. În trimestrul al doilea al acestui an, profitul băncii a revenit pe creștere, cu un avans de circa 17%.

Documente: RBS ar fi falimentat intenționat companii viabile pentru a obține venituri suplimentare CITEȘTE ȘI Documente: RBS ar fi falimentat intenționat companii viabile pentru a obține venituri suplimentare

AnchorPe fondul problemelor financiare, Goldman Sachs a desființat în acest an sute de locuri de muncă la divizia de tranzacții cu obligațiuni.

Acum, veniturile trimestriale ale Goldman Sachs au însumat 8,17 miliarde de dolari de la 6,86 miliarde de dolari în perioada echivalentă a anului trecut, când activitea de tranzacționare modestă a afectat băncile de pe Wall Street. Cea mai mare parte a veniturilor Goldman Sachs se bazează pe activitatea de tranzacționare.

Veniturile din tranzacționare au crescut în trimestrul încheiat luna trecută cu 17%, la 3,8 miliarde de dolari, în special datorită tranzacțiilor cu obligațiuni, care au generat venituri în creștere cu peste o treime.

Rezultatele Goldman Sachs au depășit așteptările analiștilor cotactați de Reuters care estimau un profit de 3,82 dolari pe acțiune la venituri de 7,42 miliarde de dolari.

Acțiunile băncii au crescut cu 1,6% înainte de deschiderea bursei (premarket), în urma publicării rezultatelor financiare trimestriale. Acțiunile Goldeman Sachs au urcat cu 14% de la finele trimestrului al doilea, dar rămân cu circa 6% sub valoarea de la începutul anului.

viewscnt
Afla mai multe despre
goldman sachs
profit
wall street
sua
tranzactionare
redresare