RATB a primit două oferte pentru plata cu card bancar pe patru linii. BRD, unul dintre ofertanți

RATB a primit două oferte pentru plata cu card bancar pe patru linii. BRD, unul dintre ofertanți
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 16 nov 2016

Regia Autonomă de Transport București (RATB) a primit două oferte pentru realizarea proiectului pilot de plată cu card bancar pe liniile 41, 104, 780 și 783. Linia tramvaiului 41, care asigură legătură între Piața Presei Libere și cartierul Drumul Taberei-Ghencea, ocupă prima poziție în privința numărului de sancțiuni aplicate de controlorii RATB, pe locurile 2 și 3 în acest top fiind liniile de tramvai 32 (Piața Unirii-Ferentari -Rahova) și 1 (Șura Mare-Mihai Bravu).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Potrivit surselor Profit.ro, unul dintre ofertanți este BRD-Groupe Societe Generale, banca ce asigură astăzi încasarea amenzilor aplicate de controlorii regiei călătorilor frauduloși.

Proiectul vizează dotarea vehiculelor de transport în comun cu câte un validator mixt, la prima ușă, în locul validatorului clasic existent și dotarea cu un sistem de comunicare a datelor privind validarea cu carduri bancare contactless.

Astfel, potrivit datelor RATB, realizatorul proiectului pilot va dota un număr de 119 vehicule de transport, dintre care 61 pe linia 41 și 36 pe linia 104.

Linia tramvaiului 41, care asigură legătură între Piața Presei Libere și cartierul Drumul Taberei-Ghencea, ocupă prima poziție în privința numărului de sancțiuni aplicate de controlorii RATB. Astfel, anul trecut, angajații transportatorului au sancționat cu proces-verbal de contravenție 4.294 de calători fără bilet sau abonament, dintr-un total de 52.722 de contravenienți.

Fostul vicepreședinte al Agenției Medicamentului și-a recunoscut vinovăția. DNA propune condamnarea la patru ani CITEȘTE ȘI Fostul vicepreședinte al Agenției Medicamentului și-a recunoscut vinovăția. DNA propune condamnarea la patru ani

De asemenea, 6.007 persoane au plătit pe loc suprataxa atunci când au călătorit fără bilet cu tramvaiele liniei 41, dintr-un total de 75.062 contravenienți, în 2015.

Pe locurile 2 și 3 în acest top se află liniile 32 (Piața Unirii-Ferentari -Rahova) și 1 (Șura Mare-Mihai Bravu).

Potrivit documentației proiectului, prestatorul va pune la dispoziția RATB, pe costurile sale, toată infrastructura necesară (echipamentele și aplicațiile software), respectiv validatoarele contactless cu POS încorporat (suport pentru tranzacții EMV) și va suporta costurile de realizare a proiectelor de instalare și costurile de montaj ale sistemului pe vehiculele de transport în comun.

Prestatorul va transfera către RATB sumele încasate din validările efectuate cu carduri bancare, în maxim 48 de ore de la înregistrarea tranzacției, cu comision zero.

În 2015, RATB a încasat din vânzarea de titluri de călătorie și carduri contactless suma de 177,76 milioane de lei, de la 186,1 milioane de lei în urmă cu un an.

În luna mai a acestui an, RATB a reintrodus serviciul de plată a călătoriilor cu mijloacele de transport în comun prin SMS la numărul 7458, disponibil în rețelele de telefonie mobilă.

viewscnt
Afla mai multe despre
ratb
card
plata
brd. proiect pilot