Romsys cedează Teamnet creanțe de 3,4 mil. euro din contracte cu BCR, BT, ING Bank și Piraeus

Romsys cedează Teamnet creanțe de 3,4 mil. euro din contracte cu BCR, BT, ING Bank și Piraeus
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 24 feb 2016

Romsys a cedat firmei Teamnet International creanțe în sumă de 3,36 milioane de euro, fără TVA, provenite din patru contracte comerciale încheiate cu Banca Comercială Română (BCR), Banca Transilvania (BT), ING Bank și Piraeus Bank Romania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Toate contractele vizează servicii de mentenanță a bancomatelor.

Cea mai mare creanță cesionată, în sumă de 1,59 milioane de euro, provine dintr-un contract încheiat între Romsys și BCR în noiembrie 2010.

În cazul Piraeus Bank Romania, cesiunea se ridică la 822.366 euro, iar la ING Bank Romania - 784.119 euro.

Pentru BT, suma rămasă de facturat și transferată către Teamnet a fost 165.282 euro.

"Cesionarea de creanțe este o practică uzuală în cadrul companiilor care realizează numeroase proiecte împreună. De asemenea, precizăm faptul că cesionarea creanțelor Romsys către partenerul Teamnet nu afectează în nici un fel derularea în cele mai bune
condiții a contractelor încheiate de Romsys cu Banca Comercială Română (BCR), Banca Transilvania (BT), ING Bank și Piraeus Bank Romania", se arată într-un comunicat al Romsys remis Profit.ro.

Romsys este unul dintre cei mai mari integratori IT&C locali și a înregistrat în 2014 afaceri de 171,1 milioane de lei, în scădere cu 12% față de anul precedent, conform datelor de la Ministerul Finanțelor.

Înființată în anul 1993 de Marius Cojanu, Romsys a fost preluată la sfârșitul anului 2007 de New Frontier Holding din Austria.

Antifrauda declanșează operațiunea Venus. Vor fi controlate florării, frizerii și restaurante CITEȘTE ȘI Antifrauda declanșează operațiunea Venus. Vor fi controlate florării, frizerii și restaurante

Teamnet International și-a început activitatea în 2001 și este un furnizor de soluții IT și sisteme informatice.

Compania este parte a grupului Teamnet, înființat de deputatul și omul de afaceri Sebastian Ghiță.

El a anunțat în august 2012 că și-a vândut toate acțiunile deținute la firmele din domeniul IT&C, inclusiv la Teamnet International.

În 2014, afacerile companiei au crescut 18,5%, la 338,1 milioane de lei, în timp ce profitul net a scăzut cu 22,5%, la 14,2 milioane de lei.

Principalii acționari ai companiei sunt Fintech Investment Ltd (Marea Britanie) are o cotă de 33,68%, International Finance Corporation (IFC, parte a Băncii Mondiale) – 10,35%, Black Sea Trade And Development Bank – 8,33%, Padiu Bogdan – 12,36%, Stan George Mihail – 6,87%, Nedelcu Radu Bogdan – 6,87% și Trascu Ion Ovidiu – 6,87%.

viewscnt
Afla mai multe despre
romsys
teamnet
banci
creante
cesiuni