UE: Băncile britanice trebuie să respecte reglementările europene după Brexit, altfel pierd accesul pe piața unică

UE: Băncile britanice trebuie să respecte reglementările europene după Brexit, altfel pierd accesul pe piața unică
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 ian 2017

Băncile britanice riscă să își piardă privilegiile de a face afaceri în Uniunea Europeană, dacă guvernul de la Londra nu va accepta reglementările financiare stabilite la Bruxelles după ieșirea Marii Britanii din UE, a declarat președintele Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

”Este de neconceput că UE va permite accesul complet liber al instituțiilor financiare din Marea Britanie pentru afaceri pe piața internă fără o conectare a dinamicii viitoarelor standarde beitanice la cadrul legislativ al UE”, a afirmat Dijsselbloem într-un discurs susținut marți la Bruxelles.

Șeful Eurogrup a recunoscut însă că, având în vedere promisiunea guvernului de la Londra de recâștigare completă a suveranității, acesta va fi un adevăr greu de acceptat în Marea Britanie, scrie News.ro.

Premierul britanic Theresa May a semnalat că Marea Britanie va încerca să atragă companiile și instituțiile financiare cu reglementări mai relaxate și taxe mai scăzute, dacă UE va oferi un acord post-separare care nu va fi acceptabil pentru guvernul său.

Oficialii UE au răspuns că o astfel de mișcare ar leza perspectivele unui acord comercial și că, în loc să recâștige autonomia legislativă, Marea Britanie ar putea să fie nevoită să respecte o legislație la care nu va avea nicio contribuție.

Studiu ING: Europenii nu profită de dobânzile scăzute pentru a-și administra datoriile CITEȘTE ȘI Studiu ING: Europenii nu profită de dobânzile scăzute pentru a-și administra datoriile

Dijsselbloem, care este și ministru de Finanțe al Olandei, a spus că va fi necesară o perioadă de tranziție în relațiile dintre cele două părți, după ce Marea Britanie va ieși din blocul comunitar, pentru a evita ca ambele părți să fie afectate.

Două subiecte vor necesita o atenție specială în timpul discuțiilor, fiscalitatea și relațiile dintre reglementările financiare din Marea Britanie și cele din UE.

viewscnt
Afla mai multe despre
banci britanice
ue