UniCredit vrea să atragă până la 16 miliarde euro din vânzarea de acțiuni și active

UniCredit vrea să atragă până la 16 miliarde euro din vânzarea de acțiuni și active
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 26 sep 2016

Grupul bancar italian UniCredit vrea să atragă fonduri de până la 16 miliarde de euro din vânzarea de acțiuni și active pentru a-și acoperi necesarul de capital, potrivit unor surse familiare cu situația, citate de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cea mai mare bancă italiană în funcție de active a început să primească oferte pentru divizia de administrare a activelor Pioneer și poartă negocieri cu firma de asigurări poloneză PZU pentru vânzarea participației de 40% din Bank Pekao, numărul doi pe piața bancară din Polonia, au spus sursele menționate.

Totodată, UniCredit analizează și vânzarea băncii online FinecoBank, în condițiile în care vrea să limiteze numărul acțiunilor proprii care urmează să fie oferite investitorilor în cadrul majorării de capital.

"UniCredit lucrează la vânzarea Pekao, Fineco și Pioneer pentru a plafona majorarea de capital la 5-6 miliarde de euro", a spus una dintre sursele citate, care a precizat că banca italiană ar putea atrage până la 10 miliarde de euro din vânzarea celor trei active.

Italienii de la UniCredit au făcut profit de 48 milioane euro în România la șase luni, în urcare cu 76% CITEȘTE ȘI Italienii de la UniCredit au făcut profit de 48 milioane euro în România la șase luni, în urcare cu 76%

În august, mai multe surse din piață au estimat că UniCredit are nevoie de capital suplimentar de 7 până la 8 miliarde de euro. Banca italiană este mai slab capitalizată decât multe dintre instituțiile de credit comparabile din Europa, iar apropiata vânzare a unui pachet de credite neperformante (dintr-un portofoliu total de 51 miliarde de euro) va pune și mai multă presiune pe optimizarea capitalului.

La cotațiile actuale, participația UniCredit la Pekao este evaluată la 3,1 miliarde de euro, iar deținerea de 55% din acțiunile Fineco la 1,7 miliarde de euro. Potrivit unor surse din piață, UniCredit vrea să obțină 3 miliarde de euro din vânzarea Pioneer.

Reprezentanții UniCredit au refuzat să comenteze.

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit
capital
vanzare
actiuni
active