BCE a lăsat nemodificate dobânzile și achizițiile de obligațiuni

BCE a lăsat nemodificate dobânzile și achizițiile de obligațiuni
scris 27 apr 2017

Banca Centrală Europeană (BCE) a lăsat joi nemodificate dobânzile și achizițiile de obligațiuni, monitorizând în același timp redresarea economică și riscurile de turbulențe politice în zona euro, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Consiliul guvernatorilor și-a reafirmat decizia ca achizițiile lunare de obligațiuni să continue într-un ritm de 60 de miliarde de euro, în scădere de la 80 de miliarde de euro cât au fost până în aprilie, scrie News.ro.

Principala dobândă de refinanțare a fost menținută la nivelul zero, iar dobânda pentru depozite și dobânda de finanțare marginală la -0,4%, respectiv 0,25%, în conformitate cu așteptările analiștilor.

STUDIU Unul din trei europeni vrea o societate fără cash, dar majoritatea covârșitoare încă fac plăți în numerar CITEȘTE ȘI STUDIU Unul din trei europeni vrea o societate fără cash, dar majoritatea covârșitoare încă fac plăți în numerar

BCE a precizat într-un comunicat că dobânzile vor rămâne la nivelul actual sau chiar mai scăzut pentru o lungă perioadă de timp și dincolo de încheierea programului de achiziții de obligațiuni, care va fi flexibil în privința duratei și mărimii, dacă perspectivele economice vor deveni mai puțin favorabile.

Euro a coborât la un minim al țedinței de 1,0882 dolari pe unitate după anunțarea deciziei, fiind ulterior tranzacționat la 1,0888 dolari pe unitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
bce
obligatiuni
dobanzi