BCE menține dobânzile și renunță la comentariile legate de posibilitatea unor noi reduceri pe viitor

BCE menține dobânzile și renunță la comentariile legate de posibilitatea unor noi reduceri pe viitor
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 8 iun 2017

Banca Centrală Europeană (BCE) a menținut, joi, dobânda de politică monetară, precum și dobânzile la facilitatea de creditare marginală și depozit,  la 0%, 0,25%, respectiv -0,4%, în linie cu estimările analiștilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

BCE afirmă că anticipează menținerea dobânzilor la nivelul actual “pentru o perioadă extinsă de timp și după încheierea programului de cumpărări de acive”. Instituția nu mai menționează însă posibilitatea ca dobânzile să fie reduse mai mult pe viitor, așa cum a făcut în comunicatele de presă anterioare.

În pofida schimbării de limbaj, care sugerează că șansele unei noi micșorări de dobândă din partea BCE sunt nule, euro scade cu 0,23% față de moneda americană, tranzacționânu-se pentru 1,1231 dolari.

Cetelem IFN, unul dintre cei mai mari jucători pe piața credite de consum, controlat de BNP Paribas, dublează creditul luat de la ING CITEȘTE ȘI Cetelem IFN, unul dintre cei mai mari jucători pe piața credite de consum, controlat de BNP Paribas, dublează creditul luat de la ING

“În ceea ce privește măsurile non-standard de politică monetară, Consiliul confirmă că achizițiile nete de active, la ritmul actual de 60 de miliarde de dolari, vor continua până la finele lunii decembrie 2017 sau chiar mai mult, dacă este necesar, și, în orice caz, până când va fi observată a ajustare sustenabilă a inflației, în concordanță cu obiectivul BCE”, se mai arată într-un comunicat BCE.

viewscnt
Afla mai multe despre
bce
draghi
politica monetara
active
achizitii
dobanzi