Bitcoin și alte monede virtuale au scăzut luni din cauza temerilor că autoritățile de reglementare vor înăspri controlul pieței

Bitcoin și alte monede virtuale au scăzut luni din cauza temerilor că autoritățile de reglementare vor înăspri controlul pieței
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 ian 2018

Bitcoin a scăzut luni, influențând negativ și alte monede virtuale, cum ar fi ether și litecoin, din cauza temerilor investitorilor că autoritățile de reglementare vor înăspri controlul asupra pieței, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Autoritățile de reglementare din China și Coreea de Sud întăresc supravegherea tranzacțiilor cu bitcoin și mineritul acesteia, în timp ce Comisia americană pentru bursă și valori mobiliare a început la sfârșitul anului trecut să controleze mai strict vânzările acesteia, scrie News.ro.

Coinmarketcap.com a decis să excludă datele din Coreea de Sud referitoare la vânzările de bitcoin, dând impresia unei scăderi puternice a prețurilor.

”Veștile venite din partea autorităților de reglementare trag în joc prețurile. Înăsprirea controalelor în China și Coreea de Sud influențează negativ bitcoin”, a spus Gabor Gurbacs, director pentru strategie în domeniul activelor digitale la VanEck Associates.

Cele două aeroporturi ale Capitalei au înregistrat anul trecut un trafic record de 12,84 milioane pasageri, cu aproape 17% în creștere CITEȘTE ȘI Cele două aeroporturi ale Capitalei au înregistrat anul trecut un trafic record de 12,84 milioane pasageri, cu aproape 17% în creștere

Bitcoin a scăzut luni cu până la 17%, la 14.820 de dolari, cel mai mult în ultimele două săptămâni. Toate cele mai importante 10 monede virtuale, în funcție de capitalizarea de piață, au avut luni o evoluție negativă, majoritatea cu cel puțin 10%, potrivit datelor Coinmarketcap.com.

Prețul Cardano a scăzut cu 16%, iar litecoin cu până la 16%, la un minim de 230 de dolari pe unitate. Bitcoin este practic neschimbată în acest an, după ce a urcat cu aproape 1.400% în 2017.

China intenționează să limiteze consumul de emergie pentru unii mineri de bitcoin, au declarat săptămâna trecută persoane apropiate situației, aceasta putând fi o problemă pentru o industrie în care rețelele puternic consumatoare de energie permit tranzacțiile cu moneda virtuală.

Coreea de Sud a început să verifice șase bănci, inclusiv Industrial Bank of Korea, care oferă conturi virtuale unor companii care au legături cu tranzacțiile cu monede virtuale, pentru a preveni posibile activități de spălare de bani.

Autoritățile sud-coreene au anunțat luna trecută că vor permite tranzacții limitate în monede virtuale, numai platformelor calificate, și vor analiza introducerea unei posibile taxe pe câștigurile rezultate din tranzacțiile cu astfel de monede, pentru a limita specualțiile din țară.

Cererea de monede virtuale din Coreea de Sud este suficient de mare pentru a distorsiona unele prețuri. Ripple a crescut cu aproape 4 dolari pe unele platforme coreene, în timp ce în alte regiuni este tranzacționată la circa 2,5 dolari pe unitate.

Coinmarketcap.com a decis să excludă platformele sud-coreene din prețurile sale, ceea ce a dus la deprecierea ripple cu până la 31%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
monede virtuale