BNR a păstrat dobânda de politică monetară la 2,50%, pentru a 11-a oară consecutiv

BNR a păstrat dobânda de politică monetară la 2,50%, pentru a 11-a oară consecutiv
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 nov 2019

Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României (BNR) a anunțat, miercuri, menținerea ratei dobânzii de politică monetară la 2,50% pe an. Aceasta este a 11-a oară consecutiv când BNR decide păstrarea ratei dobânzii la acest nivel.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Totodată, BNR a decis menținerea la 1,50% pe an a ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit și la 3,50% pe an a ratei dobânzii aferente facilității de creditare, scrie News.ro.

ING: România, cel mai sever lovită de o încetinire seminificativă a economiei UE. BNR va lăsa leul să se deprecieze după alegerile prezidențiale CITEȘTE ȘI ING: România, cel mai sever lovită de o încetinire seminificativă a economiei UE. BNR va lăsa leul să se deprecieze după alegerile prezidențiale

În plus, consiliul de administrație al BNR a decis păstrarea păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei și în valută ale instituțiilor de credit.

Aceasta este a 11-a oară când BNR decide menținerea ratei dobânzii la 2,50%.

Ultima dată când BNR a decis creșterea ratei dobânzii de politică monetară, de la 2,25% la 2,50% pe an, a fost în 7 mai 2018.

Rata anuală a inflației, care măsoară evoluția prețurilor de consum în ultimul an, a scăzut în septembrie până la 3,49%, după ce a coborât în august la 3,89%, potrivit datelor INS.

viewscnt
Afla mai multe despre
bnr
politica monetara