Bursa de la București vrea ca elevii de liceu să facă ore de educație financiară și susține relansarea unui manual școlar

Bursa de la București vrea ca elevii de liceu să facă ore de educație financiară și susține relansarea unui manual școlar
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 oct 2016

Bursa de Valori București (BVB) și organizația non-profit Junior Achievement (JA) România au anunțat relansarea manualul școlar “Bursa și Investițiile”, prin care se estimează că 5.000 de elevi de liceu vor învăța despre piața de capital, în cadrul programului de educație financiară ”Fluent în finanțe”, potrivit unui comunicat publicat joi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Până în prezent, peste 3.700 de elevi din mai mult de 77 de licee din 47 de localități au ales să aibă la clasă, fie ca disciplină opțională, fie la orele de dirigenție și consiliere, o oră de studiu a manualului ”Bursa și Investițiile”, potrivit BVB.

”Manualul este împărțit în șase capitole, care parcurg teme precum rolul bursei în economie, ce înseamnă o investiție și care sunt primii pași, cum se realizează finanțarea prin piața de capital și cum se poate crea un portofoliu de investitor. În plus, elevii au la dispoziție un glosar de termeni și o serie de teste pentru a-și verifica nivelul de cunoștințe”, se arată în comunicat.

Potrivit președintelui BVB, Lucian Anghel, îmbunătățirea nivelului de cultură financiară în România este una dintre prioritățile și obiectivele pe termen lung ale bursei, scrie News.ro.

Două companii, Bittnet Systems și Ascendia, conduse de elevi ai JA România, au fost deja listate în ultimul an pe AeRO, potrivit reprezentanților ONG-ului.

Borc, despre conversia creditelor: Este gravă situația în care cei care au luat credite în lei și plătesc ratele să fie defavorizați în fața celor cu vocea mai puternică CITEȘTE ȘI Borc, despre conversia creditelor: Este gravă situația în care cei care au luat credite în lei și plătesc ratele să fie defavorizați în fața celor cu vocea mai puternică

În cadrul acestui proiect, elevii de liceu au ocazia să participe la deschiderea oficială a ședintei de tranzacționare în cadrul seriei de evenimente "Ziua porților deschise la Bursa de Valori București".

Până în prezent, în cadrul acestui program, peste 2.500 de elevi au vizitat sediul BVB și au participat la o sesiune introductivă despre piața de capital.

Liceele care doresc să se înscrie în program vor benefica de manuale gratuite și de prezentări oferite de specialiști din piață, în timp ce profesorul responsabil de clasă va beneficia de un curs formator oferit de către JA România.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
educatie financiara