Bursa de pe Wall Street urcă la noi maxime record, la o zi după incidentele de la Capitoliu

Bursa de pe Wall Street urcă la noi maxime record, la o zi după incidentele de la Capitoliu
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 7 ian 2021
Acțiunile americane au deschis în creștere joi, la o zi după violențele de la Capitoliu, principalii indici bursieri atingând noi maxime record după publicarea unor date peste așteptări privind sectorul serviciilor în luna decembrie.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

În jurul orei 17:20 (ora României), indicele Dow Jones se aprecia cu 0,85%, la 31.092 puncte, după ce anterior a urcat la un maxim intraday record de 31.106 puncte. S&P 500 consemna un avans de 1,48%, în timp ce indicele Nasdaq Composite se aprecia cu 2,14%.

Bursa americană se află la a treia sesiune consecutivă de câștiguri. Miercuri seara, câteva sute de suporteri ai președintelui încă în exercițiu, Donald Trump, au pătruns în clădirea Capitoliului de la Washington, în ziua în care era programată validarea alegerii lui Joe Biden la Casa Albă.

VIDEO Susținători ai lui Trump au pătruns în Capitoliu, la validarea lui Biden. Senatorii au fost evacuați din sală. Primarul a dispus stare de asediu CITEȘTE ȘI VIDEO Susținători ai lui Trump au pătruns în Capitoliu, la validarea lui Biden. Senatorii au fost evacuați din sală. Primarul a dispus stare de asediu

Incidentul, soldat cu decesul a patru oameni, nu a avut un efect semnificativ asupra piețelor de capital și financiare, indicii Dow Jones și S&P 500 închizând, ieri, la valori maxime istorice.

“Piețele văd (pe bună dreptate, în opinia noastră) guvernul SUA ca un sistem suficient de stabil de instituții, chiar dacă, ocazional, lucrurile se duc de râpă. Când vorbim de fixarea prețurilor activelor, politica este vioara a doua, după fundamentele economice și corporate. Înseamnă că viitorul economic al țări post-pandemie rămâne promițător”, a comentat Nick Colas, cofondator DataTrek Research, citat de Bloomberg.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa americana
actiuni wall street
incidente capitoliu
maxime record