Bursele europene au început luna februarie cu scăderi, pe fondul datelor economice dezamăgitoare

Bursele europene au început luna februarie cu scăderi, pe fondul datelor economice dezamăgitoare
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 1 feb 2016

Principalele burse europene au înregistrat scăderi în ședința de luni, prima din februarie, ca urmare a datelor dezamăgitoare privind sectorul manufacturier din zona euro, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În jurul orei 12:30, indicele Stoxx Europe 600 era în coborâre cu 0,3%. Indicele FTSE 100 al bursei de la Londra era în scădere cu 0,5%, în timp ce indicii CAC 40 (Paris) și DAX (Frankfurt) înregistrau un declin de 0,7%.

Indicele Markit privind evoluția activităților manufacturiere în zona euro a scăzut la 52,3 în ianuarie de la 53,2 în decembrie. Indicele este calculat pe baza unui sondaj care include peste 5.000 de companii din zona euro.

Acțiunile europene au înregistrat în ianuarie cel mai abrupt declin din ultimele 5 luni, deși vineri au crescut cu peste 2% CITEȘTE ȘI Acțiunile europene au înregistrat în ianuarie cel mai abrupt declin din ultimele 5 luni, deși vineri au crescut cu peste 2%

Totodată, bursa de la Shanghai a închis în scădere prima ședință din februarie, după ce datele oficiale au indicat o înrăutățire a condițiilor din sectorul manufacturier în ianuarie. Astfel, indicele care reflectă evoluția acestui sector în China a scăzut în ianuarie, pentru a șasea luna consecutiv, la 49,4 de la 49,7 în decembrie, atingând cel mai redus nivel din august 2012.

Pe de altă parte, indicele Nikkei din Japonia a încheiat sesiunea de luni cu un avans de aproape 2%, după o creștere de 2,8% consemnată vineri, ca urmare a deciziei adoptate de Banca Japoniei, de a introduce, în premieră, dobânzi negative pentru depozitele băncilor comerciale. Rata dobânzii pentru facilitatea de depozit acordată băncilor comerciale a fost coborâtă la -0,1%, de la nivelul de 0,1% anterior.

Principalele acțiuni europene au închis în creștere ultima ședință din ianuarie, după ce Banca Japoniei a surprins piețele financiare globale și a introdus, în premieră, dobânzi negative pentru depozitele băncilor comerciale. Evoluția lunară a fost însă negativă, titlurile marilor companii europene înregistrând, în ianuarie, cel mai puternic declin din ultimele cinci luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
burse
shanghai
cac 40
dax
ftse 100
stoxx europe 600
markit
china
burse