Citi și JPMorgan, în fruntea listei băncilor de importanță sistemică realizată de G20

Citi și JPMorgan, în fruntea listei băncilor de importanță sistemică realizată de G20
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 nov 2016

Citi s-a alăturat JPMorgan în fruntea unei liste de 30 de bănci de importanță sistemică publicată anual de Board-ul pentru Stabilitate Financiară al G20 (FSB), în locul HSBC, ceea ce înseamnă că banca va fi obligată să constituie o rezervă suplimentară de capital, din 2019, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Statele din G20 au convenit după criza financiară din 2007-2009 că cele mai mari și complexe bănci, al căror colaps poate provoca haos pe piețele financiare, ar trebui să dețină capital suplimentar, în funcție de riscul pe care îl implică, scrie News.ro.

Cele 30 de bănci incluse pe această listă mai trebuie ca din 2019 să înceapă să dețină obligațiuni care să poate fi valorificate pentru refacerea capitalului folosit în timpul unei crize.

Potrivit listei publicate luni de FSB, Citi a fost inclusă alături de JPMorgan în categoria de bănci care trebuie să constituie cel mai mult capital suplimentar, de 2,5% peste nivelul minim obligatoriu la nivel global.

Componența listei de 30 de bănci arămas nemodificată față de cea publicată în 2015.

HSBC a coborât în categoria a doua, alături de BNP Paribas și Deutsche Bank, acestea având nevoie de un capital suplimentar de 2%. Banca of America a urcat o categorie și s-a alăturat acestora.

Erste așteaptă randamente mai mari pentru obligațiunile din estul Europei, inclusiv din România, după victoria lui Trump CITEȘTE ȘI Erste așteaptă randamente mai mari pentru obligațiunile din estul Europei, inclusiv din România, după victoria lui Trump

Barclays a coborât o treaptă și va avea nevoie de suplimentarea capitalului cu 1,5%. Industrial and Commercial Bank of China și Wells Fargo i s-au alăturat urcând o categorie.

În schimb, Morgan Stanley a intrat în categoria în care va avea nevoie de capital suplimentar de 1%.

Autoritatea de reglementare a lăsat neschimbată lista cu companiile de asigurări de importanță sistemică, din care fac parte Aegon, Allianz, AIG, Aviva, Axa, MetLife, Ping An, Prudential Financial și Prudential.

viewscnt
Afla mai multe despre
citi
jpmorgan