Dolarul a coborât la minimul ultimei luni și se îndreaptă spre cel mai slab an din 2003

Dolarul a coborât la minimul ultimei luni și se îndreaptă spre cel mai slab an din 2003
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 28 dec 2017

Dolarul american a atins joi cel mai redus nivel din ultima lună decembrie față de un coș de valute relevante și se îndreaptă spre cea mai slabă evoluție anuală din 2003.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

ICE Dollar Index, care surprinde evoluția dolarului față de 6 valute relevante, a coborât astăzi până la 92,64 dolari, minimul din 1 decembrie. Nivelul minim atins astăzi de indicele dolarului reprezintă o scădere de circa 10% de la începutul anului.

Euro este, astăzi, în creștere cu circa 0,4% față de moneda americană, la 1,1930 dolari pe unitate. Moneda europeană a atins un maxim intraday de 1,1947 dolari, iar pe parcursul anului s-a apreciat cu circa 13,5% față de dolarul american.

Creditul bancar a accelerat CITEȘTE ȘI Creditul bancar a accelerat

“Cred că cea mai bună explicație pentru deprecierea dolarului este scăderea abruptă a randamentelor la titlurile de Trezorerie pe 10 ani. Acestea au scăzut miercuri cu 7 puncte de bază, pierzând aproape 50% din avansul îmnregistrat de la jumătatea lunii decembrie până săptămâna trecută, când randamentele au depășit 2,5% pentru prima dată din luna martie”, explică Hussein Sayed, care se ocupă de strategie la FXTM, citat de MarketWatch.

Dobânzile la titlurile de Trezorerie pe 10 ani din SUA, aflate astăzi în revenire (la 2,43%), au avut ieri cel mai mare declin din ultimele peste 3 luni, coborând, pe parcursul zilei, sub 2,41%.

„Randamentele mai mici nu sunt favorabile pentru dolar, acesta fiind un motiv important al declinului de astăzi. Totodată, în această perioadă a anului, piețele valutare sunt influențate de factori tehnici și de vânzările la ordin”, spune Georgette Boele de la ABN Amro Bank, potrivit Bloomberg.

Volatilitatea pe piața valutară este exacerbată și de volumele reduse pe final de an.

viewscnt
Afla mai multe despre
dolar
euro
sua
ice dollar index
titluri trezorerie
ranadmente
cupon
dobanzi
minim