Dragnea: PNL voia să retrimită la comisii Legea conversiei creditelor pentru că așa le-a cerut Cioloș

Dragnea: PNL voia să retrimită la comisii Legea conversiei creditelor pentru că așa le-a cerut Cioloș
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 oct 2016

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marți că liberalii ar fi vrut să retrimită la comisii Legea conversiei după ce ar fi primit un document de la premierul Dacian Cioloș prin care este cerută menținerea gradului de îndatorare la 50%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“PNL ar fi vrut că legea conversiei să fie retrimisă la comisii pentru că așa le-a cerut Cioloș printr-un document care a ajuns și la Cameră”, a afirmat Dragnea, conform News.ro.

Întrebat despre ce document este vorba, președintele PSD a răspuns că este vorba despre un punct de vedere al Guvernului în ceea ce privește conversia creditelor, acesta precizând că documentul poate fi pus la dispoziție de către membrii PSD din Comisia de buget.

“Guvernul cere acel grad de îndatorare de 50% despre care eu am spus că nu sunt de acord și am avut o discuție deloc principială cu colegul meu Viorel Ștefan pentru faptul că a depus acel amendament, care a fost și eliminat de dimineață la solicitarea mea”, a mai spus Liviu Dragnea.

Întrebat dacă în aceste condiții PSD ar fi vut vreo înțelegere cu Guvernul asupra Legii conversiei, Dragnea a spus că Viorel Ștefan a propus acel amendament împotrivă deciziei partidului.

”Noi ne asumăm ca partid faptul că Viorel Ștefan a susținut acel lucru și l-a propus împotriva deciziei pe care am luat-o la partid. Ceea ce se va întâmpla în partid este problemă noastră și se va vedea în perioada următoare dacă domnul Viorel Ștefan a hotărat să aibă o atitudine independentă, probabil că cel mai bine pentru dumnealui este să candideze independent. Asta că să inteleagă toată lumea că nu ne jucăm. Discutăm de zeci de mii de familii românești care au fost nedreptățite și care nu știu ce se va întâmpla cu viitorul lor, dar asta e o discuție internă în partid”, a mai declarat Dragnea.

Negrițoiu, ASF: Unii mi-au pus că a venit vremea să mă retrag, dar nu am să fac asta CITEȘTE ȘI Negrițoiu, ASF: Unii mi-au pus că a venit vremea să mă retrag, dar nu am să fac asta

Plenul Camerei Deputaților a adoptat marți un amendament prin care a fost eliminat pragul de 50% grad de îndatorare pentru eligibilitatea privind conversia creditelor din franci elvețieni în lei la cursul istoric.

Propunerea a fost făcută de către deputatul PSD Ciprian Nica și a fost votată cu 56 de voturi ”pentru”.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat pe articole Legea conversiei creditelor din franci elvențieni în lei la cursul istoric, proiectul urmând să fie supus votului final în plen tot marți.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat pe Facebook, luni, că deputații social-democrați vor vota împotriva amendamentului din Legea privind conversia creditelor în franci elvețieni care prevede că procedura conversiei poate fi aplicată doar în cazurile în care gradul de îndatorare al celor care au contractat asemenea credite este mai mare de 50%.

Camera Deputaților și-a suspendat lucrările în plen din lipsă de cvorum la sesiunea de vot final în care trebuiau să fie supuse votului Legea conversiei creditelor în franci elvețieni și moțiunea simplă depusă de către PSD împotriva ministrului Raluca Prună.

"În sală sunt prezenți 141 de deputați, deci nu suntem în cvorum. În acest caz ședința de vot final nu poate avea loc", a declarat președintele de ședință, social-democratul Gabriel Vlase.

viewscnt
Afla mai multe despre
dragnea
pnl
legea conversiei