Efectele coronavirus: Bursa de la Shanghai, redeschisă după mai bine de o săptămână de pauză, scade cu 8%

Efectele coronavirus: Bursa de la Shanghai, redeschisă după mai bine de o săptămână de pauză, scade cu 8%
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 3 feb 2020

Bursa de la Shanghai a închis ședința de tranzacționare de luni, prima începând cu 23 ianuarie, cu un declin de 7,72%, pe fondul îngrijorărilor legate de coronavirus.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Pe parcursul ședinței, indicele Shanghai Composite a coborât cu până la 9,5%.

În Europa, bursele înregistrează în prima parte a tranzacțiilor de luni evoluții mixte.

CITEȘTE ȘI Primăria Cluj-Napoca organizează licitație pentru executarea unor lucrări de construcții

Bursele din Shanghai și Shenzen au fost închise după 23 ianuarie pentru Anul Nou chinezesc, iar redeschiderea acestor, programată inițial săptămâna trecută, a fost amânată în contextul îngrijorărilor provocate de coronavirus.

Operatorii aerieni au anulat sute de zboruri, iar orașele din China au impus restricții pentru diferite activități publice, context în care analiștii au început să reducă prognozele de creștere pentru economia chineză în acest an. Mulți analiști anticipează acum o creștere de circa 5%, comparativ cu o prognoză de 6% anterior epidemie.

Banca centrală a Chinei a injectat astăzi 1,2 trilioane de yuani (173,8 miliarde de dolari) în piață, pentru a diminua efectele epidemiei de pneumonie virală provocată de coronavirus.

viewscnt
Afla mai multe despre
shanghai
bursa china
coronavirus
burse