Emisiunea de obligațiuni a Consiliului Județean Cluj, anunțată de Profit.ro, ajunge la cota bursei

Emisiunea de obligațiuni a Consiliului Județean Cluj, anunțată de Profit.ro, ajunge la cota bursei
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 15 ian 2024

Titluri obligatare denominate în euro emise de  Consiliul Județean Cluj, în valoare de 76 milioane euro ,vor fi listate în această săptămână la cota BVB.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Într-o piață a obligațiunilor municipale care a traversat o perioadă de relativă secetă, Consiliul Județean Cluj este noul emitent care face pasul pe bursa românească. Obligațiuni în valoare de 76 milioane euro vor fi listate joi la cota pieței reglementate a Bursei de Valori București.

Profit.ro a anunțat în premieră, la jumătatea lunii noiembrie, că un consorțiu de intermediere format din Banca Transilvania, Alpha Bank și Raiffeisen Bank România fusese selectat pentru acest scop. VMB Partners a fost consultant al Consiliului Județean Cluj, condus de Alin Tișe.

TABEL România - printre țările europene unde rezidenții din afara UE obțin cel mai ușor cetățenia CITEȘTE ȘI TABEL România - printre țările europene unde rezidenții din afara UE obțin cel mai ușor cetățenia

Plasamentul privat era programat pentru a fi destinat investitorilor profesionali și unui număr de până la 149 de investitori de retail. În cadrul operațiunii de piață, Consiliul Județean Cluj viza vânzarea unui număr de 756.800 de titluri cu o valoare nominală de 100 euro, ceea ce urma să ridice valoarea emisiunii la 75,68 milioane euro.

Titlurile obligatare erau programate cu scadența în anul 2033, detaliile instrumentului financiar urmând să includă și o clauză care prevede posibilitatea rambursării anticipate în anul 2029. Emisiunea are un rating BBB- cu perspectivă stabilă din partea agenției de evaluare financiară Fitch Ratings.

Sumele atrase ar urma să aibă destinații clare, respectiv modernizarea a 160 de kilometri de drumuri județene, dotarea cu aparatură medicală a spitalelor județene, construcția unui nou centru școlar și punerea în valoare a Ansamblului Monument Istoric Castel Banffy Răscruci.

viewscnt
Afla mai multe despre
obligatiuni
cluj
vmb partners
banca transilvania
raiffeisen bank
alpha bank