Fed menține dobânda de referință, dar sugerează o posibilă majorare până la finele anului

Fed menține dobânda de referință, dar sugerează o posibilă majorare până la finele anului
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 21 sep 2016

Rezerva Federală (Fed) a SUA a menținut, miercuri, dobânda de referință, la 0,25-0,5%, dar sugerează că o majorare a acesteia este încă așteptată până la finele anului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Trei dintre cei 10 membri ai Comitetului de politică monetară (FOMC) au votat pentru majorarea dobânzii cheie, se arată într-un comunicat de presă al instituției.  

“Climatul pentru majorarea ratei dobânzii cheie s-a îmbunătățit, dar am decis, pentru moment, să așteptăm dovezi suplimentare de progres către obiectivele țintite”, afirmă membrii Comitetului în comunicat.

Aceștia adaugă că datele recente indică îmbunătățirea situației pe piața muncii și accelerarea activității economice în a doua jumătate a anului.

Comentariile membrilor Comitetului de politică monetară sunt cele mai optimiste de la finele anului trecut, când Fed a început normalizarea dobânzilor.

Dobânda de referință din SUA a fost majorată, cel mai recent, în decembrie 2015, de la 0-0,25% la 0,25-0,5%, prima decizie monetară în acest sens din ultimii aproape 10 ani.

În urma deciziei Fed, euro era în creștere cu 0,2% față de moneda americană, la 1,1776 dolari. Față de yenul japonez, dolarul era în scădere cu 1,2%, atingând minimul ultimei luni, de circa 100,6 yeni.

viewscnt
Afla mai multe despre
fed
dobanda
rezerva federala
yellen
dolar
politica monetara