FMI: Deutsche Bank este cea mai riscantă instituție financiară din lume, ca sursă externă de șocuri

FMI: Deutsche Bank este cea mai riscantă instituție financiară din lume, ca sursă externă de șocuri
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 iun 2016

Deutsche Bank este cea mai riscantă instituție financiară din lume, ca posibilă sursă de șocuri externe pentru sistemul financiar, avertizează FMI, într-un raport citat de MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

”Între băncile de importanță sistemică, la nivel global, Deutsche Bank pare să fie cel mai mare contributor net la riscurile sistemice, urmată de HSBC și Credit Suisse”, se arată în raportul Financial Sector Assessment Program al FMI, scrie News.ro.

Totodată, sistemul bancar german are un risc mai mare de contagiune externă, comparativ cu riscurile interne.

”În special Germania, Franța, Marea Britanie și Statele Unite au cel mai mare grad de contagiune externă, măsurat ca procentaj mediu al capitalului pierdut de alte sisteme bancare din cauza șocurilor bancare în țara sursă”, explică Fondul.

CNATDCU i-a retras doctoratul lui Victor Ponta CITEȘTE ȘI CNATDCU i-a retras doctoratul lui Victor Ponta

Importanța Deutsche Bank scoate în evidență necesitatea managementului riscurilor, supravegherea intensă și monitorizarea expunerii transfrontaliere, precum și capacitatea băncilor de importanță sistemică la nivel global de a adopta noi sisteme de salvare, consideră FMI.

Un  purtător de cuvânt al Deutsche Bank a refuzat să comenteze raportul.

Germania trebuie să analizeze dacă planurile sale de salvare a băncilor sunt funcționale, inclusiv evaluarea la timp a activelor care pot fi transferate, continuarea accesului la infrastructura pieței financiare, capacitatea autorităților de a asigura controlul asupra unei bănci dacă măsurile de salvare durează câteva zile, posibil, la nevoie, prin impunerea unui moratoriu, potrivit FMI.

viewscnt
Afla mai multe despre
fmi
deutsche bank