Gradul de acoperire printr-o asigurare obligatorie a locuinței a înregistrat o ușoară creștere în 2020

Gradul de acoperire printr-o asigurare obligatorie a locuinței a înregistrat o ușoară creștere în 2020
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 mar 2021

Gradul de acoperire printr-o asigurare obligatorie a locuinței a înregistrat o ușoară creștere în 2020, 1,75 milioane de locuințe fiind asigurate printr-o poliță PAD (asigurarea obligatorie a locuinței) la finalul anului trecut, conform unui comunicat al PAID - Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

"2020 a fost un an special în care prioritățile și stilul de viață s-au schimbat pentru mare parte dintre români. Locuințele au devenit mai importante ca oricând în contextul pandemiei și al restricțiilor impuse. La nivelul pieței de asigurări, acest lucru s-a tradus printr-o ușoară creștere a gradului din acoperire printr-o asigurare obligatorie a locuinței. 1.753.520 de locuințe erau asigurate printr-o poliță PAD (asigurarea obligatorie a locuinței) la finalul anului 2020 gradul de cuprindere în asigurare ajungând la 19,28%, comparativ cu 19,18% în 2019. Creșterea numărului de polițe PAD încheiate în 2020 s-a resimțit și la nivelul asigurărilor facultative de locuință, numărul acestora crescând și el ușor", se spune în comunicat.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Conform sursei citate, 75% dintre polițele PAD active au fost încheiate în mediul urban și 25% în mediul rural. În funcție de tipul locuinței, 94,7% dintre polițele PAD au fost încheiate pentru cele de tip A și 5,3% pentru cele de tip B, scrie Agerpres.

Regiunile cel mai bine acoperite prin asigurare sunt, în continuare, Transilvania (21% din totalul polițelor), București (20%) și Muntenia (18%). La polul opus, cea mai mică acoperire este în Bucovina (3% din totalul polițelor), Maramureș (3%), Crișana (4%) și Dobrogea (4%).

Un semnal pozitiv este dat de primării cum sunt cele ale Brașovului, Aradului și, recent, a comunei Pantelimon, care a anunțat că de la jumătatea anului va face controale pentru a verifica încheierea asigurării obligatorii a locuinței. Prin implicarea autorităților, cresc semnificativ șansele ca numărul locuințelor asigurare să fie tot mai mare.

\ CITEȘTE ȘI "Metoda aristocratului" lansată în România. Cum ești anunțat că faci parte dintr-o familie nobilă și ai dreptul la o moștenire

Societatea menționează că și componenta de daune a înregistrat o ușoară creștere, PAID - Poolul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale achitând anul trecut despăgubiri în valoare de circa 5,66 milioane de lei, față de 5,35 milioane de lei în 2019. În continuare, inundațiile au provocat cele mai mari daune, ducând la despăgubiri de 4,07 milioane de lei, urmate de alunecările de teren, cu 1,46 milioane de lei și cutremurul, cu 128,096 lei.

"Obiectivul nostru major este să creștem gradul de acoperire prin asigurarea obligatorie a locuinței în România, ceea ce face ca orice creștere să fie importantă. Continuăm să fim principalul comunicator pe tema asigurării locuinței și resursele noastre se îndreaptă spre proiecte adresate tuturor categoriilor de public vizate de acest subiect. Demontăm mituri despre asigurările, explicăm necesitatea acestora, ne sprijinim partenerii și suntem activi, constant, pe toate segmentele care susțin o creștere a acoperirii prin asigurare a locuințelor românilor", a declarat Nicoleta Radu, director general, PAID România, citată în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
paid
asigurare locuinte