Grupul BEI are un nou reprezentant în România

Grupul BEI are un nou reprezentant în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mar 2024

Grupul Băncii Europene de Investiții (BEI) anunță că Marius Cara o înlocuiește pe Lara Tassan Zanin în calitate de reprezentant rezident al Grupului BEI în România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

”Grupul Băncii Europene de Investiții (BEI) anunță că Marius Cara o înlocuiește pe Lara Tassan Zanin în calitate de reprezentant rezident al Grupului BEI în România”, anunță BEI.

Compania asiatică Silicon Box investește 3,2 miliarde de euro într-o fabrică de cipuri în Italia. Investiția va genera 1.600 locuri de muncă CITEȘTE ȘI Compania asiatică Silicon Box investește 3,2 miliarde de euro într-o fabrică de cipuri în Italia. Investiția va genera 1.600 locuri de muncă

Cara a fost prezentat partenerilor români în calitatea sa de Șef al biroului Grupului BEI din România cu ocazia vizitei președintei BEI Nadia Calviño la București în data de 8 martie, scrie News.ro.

El preia responsabilitățile îndeplinite până acum de Lara Tassan Zanin după un mandat de peste cinci ani. Preluarea responsabilităților a început pe 1 martie, iar Marius Cara se va stabili permanent la București în luna mai a acestui an.

România s-a aflat printre principalii beneficiari ai sprijinului Grupului BEI în 2023, raportat la dimensiunea economiei sale. Astfel, anul trecut angajamentele financiare au atins o valoare record de 4,1 miliarde euro, ceea ce reprezintă aproximativ 1,3 % din Produsul Intern Brut al României.

BEI a angajat finanțări de peste 19 miliarde euro pentru 193 de proiecte din România de la începutul operațiunilor sale în țară, în 1991. Rezultatele de anul trecut includ acorduri în valoare de peste 2 miliarde euro pentru facilitarea accesului la finanțare pentru IMM-urile și întreprinderile cu capitalizare medie din România, inclusiv din agricultură, peste 1 miliard euro pentru energie durabilă și resurse naturale sustenabile și peste 1 miliard euro pentru orașe și regiuni durabile.

Banca Europeană de Investiții (BEI) este instituția de creditare pe termen lung a Uniunii Europene deținută de statele membre ale acesteia. Instituția finanțează investiții solide care contribuie la obiectivele politicilor UE. Proiectele BEI consolidează competitivitatea, stimulează inovarea, promovează dezvoltarea durabilă, consolidează coeziunea socială și teritorială și sprijină o tranziție corectă și rapidă către neutralitatea climatică.

Grupul BEI, care cuprinde și Fondul European de Investiții (FEI), a semnat noi finanțări în valoare totală de 88 miliarde euro pentru peste 900 de proiecte în 2023. Se așteaptă ca aceste angajamente să mobilizeze circa 320 miliarde euro în investiții, sprijinind 400.000 de întreprinderi și 5,4 milioane de locuri de muncă.

viewscnt
Afla mai multe despre
marius cara
bei