Indicele Robor la 3 luni a urcat vineri cu 11%, după votul Brexit, ajungând la maximul ultimelor 5 luni

Indicele Robor la 3 luni a urcat vineri cu 11%, după votul Brexit, ajungând la maximul ultimelor 5 luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 iun 2016

Indicatorul Robor la 3 luni, în funcție de care se calculează majoritatea creditelor în lei, a urcat vineri cu 11%, la 0,85% pe an, după ce a stagnat în ultima perioadă la 0,75%-0,76%, arată datele Băncii Naționale a României. atingând astfel maximul ultimelor cinci luni, după votul britanicilor de a ieși din Uniunea Europeană.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Robor la 3 luni a fost cotat vineri la 0,85%, de la nivelul de 0,76% înregistrat joi, în jurul căruia a stagnat în ultimele două luni, scrie News.ro.

Indicatorul s-a plasat la 0,85% ultima dată pe 1 februarie.

Totodată, Robor la 6 luni a urcat cu 6%, la 1,07% pe an, de la 1,01%. Acesta n-a mai ajuns atât de sus tot din februarie, când s-a plasat la 1,11% pe 3 februarie.

Indicatorul a consemnat creșteri pe toate perioadele, începând de la dobânda overnight până la cea pe 12 luni, situată cel mai sus, la 1,25%.

În acest context, dacă nivelul nu se mai reduce până la finele lunii, când băncile actualizează valoarea indicelui în componența dobânzii la credite, românii vor plăti mai mult din iulie pentru ratele la împrumuturile în lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
robor
brexit