Marea Britanie riscă un conflict cu UE privind programul prin care a fost salvată banca RBS

Marea Britanie riscă un conflict cu UE privind programul prin care a fost salvată banca RBS
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 feb 2017

Marea Britanie riscă să intre în conflict cu Comisia Europeană din cauza unui plan de a scuti Royal Bank of Scotland (RBS) de obligația de vânzare a peste 300 de sucursale, cu câteva săptămâni înainte de începerea negocierilor oficiale pentru ieșirea din UE, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Comisia Europeană a cerut inițial ca RBS să vândă sucursalele până în 2013, pentru a împiedica banca susținută de stat, care este cel mai mare creditor al firmelor mici din Marea Britanie, să aibă un avantaj incorect, scrie News.ro.

Vânzarea acestor sucursale a fost una dintre condițiile atașate programului de salvare de 45,5 miliarde de lire sterline (55,87 de miliarde de dolari) obținut din partea statului britanic în timpul crizei financiare.

RBS a cheltuit peste 1,5 miliarde de lire sterline și a încercat timp de șapte ani să separe sucursalele respective de grup, care urmau să fie redenumite Williams & Glyn, dar nu a reușit să le separe de sistemul său IT.

Băncile de pe piața românească au încheiat 2016 cu active de 87 miliarde euro și profituri de aproape 1 miliard euro CITEȘTE ȘI Băncile de pe piața românească au încheiat 2016 cu active de 87 miliarde euro și profituri de aproape 1 miliard euro

În prezent, ministrul de Finanțe Philip Hammond vrea ca RBS să fie scutită de condiția UE de a vinde sucursalele, în schimbul unei contribuții de circa 750 de milioane de lire sterline (931,73 milioane dolari) pentru susținerea concurenței în sistemul bancar.

Planul necesită acordul Comisiei Europene pentru modificarea programului de salvare, care include vânzarea sucursalelor și a altor active.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
rbs