Mesaj: Băncile italiene trebuie să plece din Rusia

Mesaj: Băncile italiene trebuie să plece din Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mai 2024

Băncile italiene trebuie să pună punct afacerilor pe care le derulează în Rusia, pentru că rămânerea în această țară creează o "problemă de reputație", a declarat guvernatorul Băncii Centrale a Italiei, Fabio Panetta, care face parte și din consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

După grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International, grupul bancar italian UniCredit este banca europeană cu cea mai mare expunere pe Rusia, iar o altă mare bancă italiană, Intesa Sanpaolo, lucrează și ea pentru vânzarea operațiunilor sale din Rusia, scrie Agerpres.

Discuție lansată în România pentru dereglementarea taximetriei. \ CITEȘTE ȘI Discuție lansată în România pentru dereglementarea taximetriei. "Nu trebuie să-i oropsim pe toți ca pe taximetriști."

"Trebuie să pleci din Rusia", le-a spus Panetta jurnaliștilor la conferința de presă de la finalul reuniunii miniștrilor de Finanțe din țările G7, care a avut loc la Stresa, nordul Italiei.

"Există unele dificultăți obiective pentru că plecarea din Rusia este complicată, trebuie să găsești un cumpărător știind că ești pus într-o situație dificilă, poate fi un proces costisitor, cu toate acestea trebuie să pleci pentru că ai o problemă de reputație", a adăugat Panetta.

Subsidiara din Rusia a UniCredit a fost afectată luna aceasta de o sechestrare de active în valoare de 463 milioane de euro, în legătură cu un proiect abandonat de gaze naturale pentru care banca a furnizat garanții.

Referindu-se la situația din zona euro, Fabio Panetta a apreciat că a venit momentul pentru o reducere de dobândă. "Cred că avem condițiile pentru o modificare a politicii monetare" la reuniunea consiliului guvernatorilor din 6 iunie, a spus Panetta. "Avem o mantră de a lua deciziile care se impun la momentul fiecărei reuniuni dar eu cred că există un larg consens și chiar și cei care aveau unele îndoieli încep să se apropie de un acord privind o reducere", a adăugat guvernatorul Băncii Italiei.

Întrebat dacă oficialii din G7 au discutat despre starea băncilor la acest moment, Panetta a spus că "ceea ce vedem astăzi în Italia și Europa este un sistem bancar sănătos cu o capitalizare bună".

Pe lângă SUA și Italia, care asigură în acest an președinția grupului, din G7 mai fac parte Japonia, Canada, Marea Britanie, Franța și Germania. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bănci
italia
rusia