Moody's a îmbunătățit calificativele acordate Alpha Bank România

Moody's a îmbunătățit calificativele acordate Alpha Bank România
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 6 apr 2022

Moody's Investors Service a îmbunătățit calificativul acordat depozitelor pe termen lung și pe cel de soliditate financiară pentru Alpha Bank România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Astfel, agenția de rating a majorat calificativul pentru depozitele pe termen lung de la “Ba2” la “Ba1” (cu perspectivă stabilă), și calificativul de soliditate financiară (BCA) de la “b1” la “ba3”.

BNR a majorat dobânda cheie la 3%. Incertitudinile și riscurile la adresa previziunilor pe termen mediu cresc considerabil în contextul războiului din Ucraina și al sancțiunilor asociate CITEȘTE ȘI BNR a majorat dobânda cheie la 3%. Incertitudinile și riscurile la adresa previziunilor pe termen mediu cresc considerabil în contextul războiului din Ucraina și al sancțiunilor asociate

Ratingul pentru depozitele pe termen scurt a fost confirmat la “Not Prime (NP)”, în afara categoriilor recomandate pentru investiții.

Îmbunătățirea calificativelor acordate Alpha Bank România (ABR) vine pe fondul unei decizii similare în cazul băncii mamă.

În ceea ce privește perspectivele, Moody's notează că "ratingurile ABR ar putea fi îmbunătățite ca urmare a unei combinații între îmbunătățirea durabilă a performanțelor operaționale - inclusiv îmbunătățirea profitabilității și a calității activelor - și o consolidare suplimentară a profilului de credit al Alpha Bank, evidențiată de o îmbunătățire a BCA".

"Calificativele ABR ar putea fi revizuite în scădere ca urmare a unei slăbiciuni a profilului său de credit independent, care ar putea rezulta dintr-o deteriorare a condițiilor operaționale care să exercite presiuni asupra indicatorilor de calitate a activelor, de capital și de rentabilitate, sau în cazul în care BCA al Alpha Bank ar fi retrogradat și, prin urmare, creșterea riscurilor de contagiune ar constrânge BCA al ABR. De asemenea, ratingurile depozitelor pe termen lung ale băncii ar putea fi retrogradate ca urmare a unor modificări în structura pasivelor sale", adaugă agenția.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
alpha bank
moody's
rating
calificativ
abr