Netflix vrea să atragă fonduri de 1,5 miliarde de dolari, printr-o a doua emisiune de obligațiuni în mai puțin de un an

Netflix vrea să atragă fonduri de 1,5 miliarde de dolari, printr-o a doua emisiune de obligațiuni în mai puțin de un an
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 apr 2018

Netflix vrea să atragă fonduri în valoare de 1,5 miliarde de dolari, prin intermediul unei a doua emisiuni de obligațiuni în mai puțin de un an, pentru a-și finanța extinderea rapidă a conținutului original, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania de streaming video, care a atras 1,6 miliarde de dolari în octombrie anul trecut, a cheltuit agresiv pe conținut original pentru a susține creșterea numărului de abonați în întreaga lume, scrie News.ro.

Netflix a depășit cu mult estimările analiștilor de le Wall Street referitoare la creșterea numărului de abonați în primul trimestru, datorită show-urilor originale Altered Carbon și Jessica Jones, iar compania a anunțat că va cheltui aproape 8 miliarde de dolari pe conținut, până în 2018.

Compania a mai raportat recent că la sfârșitul primului trimestru avea datorii de 6,5 miliarde de dolari și că se așteaptă la un flux de capital liber negativ în a doua jumătate a acestui an.

Instanța suspendă construirea unei parcări pe spațiul verde din Parcul Lumea Copiilor din București CITEȘTE ȘI Instanța suspendă construirea unei parcări pe spațiul verde din Parcul Lumea Copiilor din București

Potrivit raportului financiar, Netflix avea la sfârșitul primului trimestru rezerve de numerar de 2,6 miliarde de dolari.

Compania a anunțat luni că fondurile obținute prin noua emisiune de obligațiuni vor fi utilizate pentru activități generale, care ar putea include achiziții și producție.

viewscnt
Afla mai multe despre
netflix
obligatiuni