O mare bancă elvețiană a recunoscut că a ascuns de fiscul american 5,6 miliarde de dolari aparținând unor americani

O mare bancă elvețiană a recunoscut că a ascuns de fiscul american 5,6 miliarde de dolari aparținând unor americani
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 dec 2023

O mare bancă elvețiană a recunoscut că a conspirat cu contribuabilii americani și alții pentru a ascunde peste 5,6 miliarde de dolari de fiscul american (IRS), a anunțat Departamentul de Justiție, citat de CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Banque Pictet, divizia de private banking a grupului Pictet, cu o istrorie de 218 ani, va plăti aproximativ 122,9 milioane de dolari sub formă de restituiri și penalități, ca parte a unui acord cu procurorii, scrie News.ro

Rezervele valutare la Banca Națională a României au urcat CITEȘTE ȘI Rezervele valutare la Banca Națională a României au urcat

Între 2008 și 2014, banca a avut 1.637 de conturi pe numele unor clienți americani, care s-au sustras în mod colectiv de la plata unor impozite americane de aproximativ 50,6 milioane de dolari, a spus DOJ.

Conturile în sine dețineau peste 5,6 miliarde de dolari, din activele totale de aproximativ 20 de miliarde de dolari de la contribuabilii americani pe care banca le-a administrat în perioada relevantă.

Dacă banca respectă termenii acordului său, Departamentul de Justiție a fost de acord să amâne urmărirea penală pentru trei ani și apoi să respingă acuzația de conspirație criminală pentru fraudarea IRS.

Ca parte a acordului, banca a fost, de asemenea, de acord să coopereze cu investigațiile aflate în desfășurare asupra conturilor bancare ascunse.

”Înlăturarea abuzurilor financiare rămâne o prioritate pentru acest birou. Încurajăm companiile și instituțiile financiare să vină la noi pentru a raporta faptele greșite înainte de a veni noi la dumneavoastră”, a declarat Damian Williams, procurorul SUA pentru Districtul de Sud din New York, într-un comunicat.

Grupul Pictet a declarat într-un comunicat că acordul urmează ”cooperării extinse cu autoritățile americane, în deplină conformitate cu legea elvețiană”.

Președintele Bundesbank: Este mult prea devreme să declarăm victoria în lupta cu inflația CITEȘTE ȘI Președintele Bundesbank: Este mult prea devreme să declarăm victoria în lupta cu inflația

”Pictet este încântat că a rezolvat această problemă și va continua să ia măsuri pentru a se asigura că clienții săi își îndeplinesc obligațiile fiscale”, se arată în comunicat.

Grupul Pictet a ajutat clienții să eludeze impozitele din SUA prin deschiderea, menținerea și ascunderea conturilor nedeclarate pentru ei, au acuzat procurorii.

Banca a folosit ”o varietate de mijloace” pentru a ascunde aceste conturi, conform acordului de urmărire penală amânată.

viewscnt
Afla mai multe despre
banque pictet
sua
fisc