OTP Bank România lansează un serviciu complet de plată cu telefonul mobil

OTP Bank România lansează un serviciu complet de plată cu telefonul mobil
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 feb 2020

OTP Bank România a anunțat, luni, că lansează un serviciu complet de plată cu telefonul mobil, „Mobile Payments”, pentru clienții persoane fizice, deținători de carduri Mastercard.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Serviciile Mobile Payments permit plata cu telefonul mobil sau alte terminale mobile compatibile, care utilizează sisteme de operare Android sau iOS, prin intermediul a două aplicații, scrie News.ro.

Acestea sunt OTPay - aplicație de plată tip „e-Wallet” pentru terminale mobile cu sistem de operare Android (Samsung, Huawei, Nokia etc.); Apple Pay Wallet – serviciul de plată dedicat exclusiv terminalelor mobile cu sistem  de operare iOS (iPhone, iPad, Apple Watch).

Ungaria va reduce taxarea forței de muncă și a companiilor mici CITEȘTE ȘI Ungaria va reduce taxarea forței de muncă și a companiilor mici

Înrolarea cardurilor Mastercard emise de OTP Bank România în cele două aplicații se realizează cu confirmare printr-un simplu SMS. În plus, aplicația OTPay permite înrolarea unui card prin simpla atingere a acestuia de terminalul mobil, prin tehnologia NFC, datele cardului fiind preluate automat în aplicația mobilă, pentru ca experiența clientului să fie cât mai placută.

”Serviciile Mobile Payments se adresează consumatorilor de produse digitale, care urmăresc și solicită soluții de plată  în ton cu tendințele de dezvoltare tehnologică. În acest sens, OTP Bank România oferă alternative moderne de plată clienților care preferă tehnologia în locul mijloacelor de plată tradiționale.” a declarat Roxana Hidan, director general adjunct, divizia retail.

Autentificarea fiecărei plăți se poate face prin biometrie (recunoașterea facială sau scanarea amprentei) sau prin introducerea unei parole unice, aleasă de posesorul dispozitivului mobil de plată. Plata efectivă cu telefonul mobil presupune apropierea dispozitivului de POS, cu ecranul activat și comunicarea NFC activată.

Serviciul Mobile Payments poate fi folosit la orice POS care acceptă plata contactless din țară sau din străinătate. Pentru a avea controlul tranzacțiilor și sumelor aprobate, dar și situația soldului, la fiecare plată cu Mobile Payments, clienții primesc o notificare pe telefon, dacă au această opțiune activată din dispozitiv. Serviciul poate fi folosit chiar dacă telefonul nu este conectat la internet.

viewscnt
Afla mai multe despre
otp bank românia
plată cu telefonul mobil
mobile payments