Piața britanică de fuziuni și achiziții a scăzut în acest an la 4% din valoarea tranzacțiilor globale, minim record

Piața britanică de fuziuni și achiziții a scăzut în acest an la 4% din valoarea tranzacțiilor globale, minim record
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 17 iun 2016

Incertitudinile referitoare la viitorul Marii Britanii în Uniunea Europeană au influențat negativ piața britanică de fuziuni și achiziții (M&A), ponderea tranzacțiilor locale în totalul activităților M&A la nivel global scăzând la cel mai redus nivel din ultimii cel puțin 36 de ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Companiile din Marea Britanie au redus ritmul investițiilor în prima jumătate a anului, în contextul unei eventuale ieșiri a țării din UE. De la începutul anului, fuziunile și achizițiile în care sunt implicate companii britanice au totalizat 57,6 miliarde de dolari, în scădere cu 69% comparativ cu intervalul similar din 2015, potrivit Reuters.

Cota Marii Britanii în piața globală de fuziuni și achiziții s-a redus în perioada analizată la 4%, cel mai scăzut nivel începând cu anul 1980, de când au început să fie înregistrate acest tip de tranzacții. Piața britanică de M&A a cunoscut cea mai bună evoluție în anul 2000, când valoarea tranzacțiilor realizate în prima jumătate a anului de companiile locale a reprezentat 18% din piața globală.

Activitatea M&A la nivel global s-a redus cu 20% de la începutul anului, până la valoarea de 1440 miliarde dolari, din care 295 miliarde dolari reprezintă tranzacții încheiate în Europa (-24% față de perioada similară a anului trecut) și 623 miliarde dolari pe piața din SUA (-19%).

viewscnt
Afla mai multe despre
fuziuni si achizitii
marea britanie
brexit
investitii