Acțiunile bancare preiau ștafeta lichidității

Acțiunile bancare preiau ștafeta lichidității

Sursa foto: Denys Kuvaiev / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 26 ian 2021

Cele mai tranzacționate 2 titluri de la BVB au fost cele ale Băncii Transilvania și BRD, într-o zi în care indicele BET de la BVB a atins un nou maxim al ultimilor 13 ani.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Piața românească de acțiuni bate cu putere într-un tavan a cărui spargere ar urma să conducă indicii la valori care să depășească vârful istoric din 2007. Ordinele de cumpărare s-au aglomerat astăzi pe acțiunile bancare, transferurile pe emitenții de la această categorie reprezentând 51,73% din rulajul de 34,70 milioane lei (7,12 milioane euro) al pieței de acțiuni.

Astfel, pe volume echivalente cu 6,26 milioane lei, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au urcat cu 0,22%, până la prețul de 2,3100 lei/acțiune, care conferă instituției de credit o capitalizare bursieră de 13,25 miliarde lei (2,72 miliarde euro). Titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) s-au apreciat cu 0,93%, până la prețul de 15,24 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 5,75 milioane lei în piața reglementată. Pe acest emitent am consemnat și cea mai mare tranzacție specială din piața deal în valoare de 3,80 milioane lei.

MAM Bricolaj intră la cota bursei ca o companie cu valoare de 50 milioane lei CITEȘTE ȘI MAM Bricolaj intră la cota bursei ca o companie cu valoare de 50 milioane lei

Listate secundar la Bursa de Valori București, titlurile grupului bancar austriac Erste (EBS) au avut un salt de 1,83%, pe o activitate de 2,14 milioane lei, în acord cu evoluția de pe piața principală din Viena. Conectată tot la capitalul austriac, compania OMV Petrom (SNP) a câștigat 1,01% la nivelul capitalizării bursiere, titlurile sale închizând pe un maxim local de 0,4000 lei/acțiune o sesiune în care au cumulat transferuri de 3,49 milioane lei.

Sunt mișcări care au antrenat un avans în tandem al pieței: +0,18% pentru indicele compozit BET Plus, +0,07%, până la nivelul de 44.692,61 puncte pentru indicele financiar BET-FI, +0,32% pentru indicele energetic BET-NG și +0,19% pentru indicele reprezentativ BET care a închis la nivelul de 10.341,02 puncte.

Acțiunile bancare preiau ștafeta lichidității

Pe contrasens față de acest parcurs al bursei, titlurile Fondul Proprietatea (FP) s-au corectat cu 0,33%, până la prețul de 1,5200 lei/acțiune, pe un rulaj de 2,60 milioane lei. În stagnare la nivelul de 31,05 lei/acțiune au închis titlurile Romgaz Mediaș (SNG) care au adunat schimburi de 1,28 milioane lei. Pe același segment energetic, în piața deal a mai fost efectuată o tranzacție în valoare de 1,47 milioane lei cu acțiuni Transgaz (TGN).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
erste
transgaz