Acțiunile băncilor și restul lumii

Acțiunile băncilor și restul lumii

Sursa foto: Denys Kuvaiev | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 23 mai 2024

Titlurile Băncii Transilvania și BRD s-au detașat din punctul de vedere al lichidității într-o sesiune cu volume în declin.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Bursele lumii se află într-o fază a oscilațiilor neconcludente, nehotărârea din piață fiind trădată de evoluția divergentă de la New York a indicelui Dow Jones Industrial Average, care concentrează acțiunile companiilor mature față de indicele bursei de tehnologie Nasdaq.

Este climatul de ezitare în care și la BVB avem mișcări de sens contrar de la o zi la alta. Indicele reprezentativ BET s-a corectat cu 0,34%, până la nivelul de 17.435,31 de puncte, ziua fiind „roșie” și pentru indicii sectoriali: -0,39% pentru indicele financiar BET-FI și -0,15% pentru indicele de energie BET-NG.

Acțiunile băncilor și restul lumii

Lipsa de decizie din piață s-a resimțit, însă, în primul rând la nivelul lichidității. Rulajul pieței de acțiuni a fost de 37,42 milioane lei (7,52 milioane euro), sub valoarea medie zilnică de tranzacționare a ultimilor ani. Nu mai puțin de 46,77% din această activitate a fost asigurată de cele 2 acțiuni bancare vizibile de la cota pieței locale.

GRAFIC Profitul net al Cemacon, controlată de fondatorii Dedeman, se prăbușește. Prima tendință negativă într-un ciclu multianual de creștere CITEȘTE ȘI GRAFIC Profitul net al Cemacon, controlată de fondatorii Dedeman, se prăbușește. Prima tendință negativă într-un ciclu multianual de creștere

Titlurile Băncii Transilvania (TLV) au avansat cu 0,16%, până la prețul de 30,95 lei/acțiune, pe tranzacții de 13,00 milioane lei și titlurile a BRD Groupe Société Générale (BRD) au suferit un recul de 3,05%, până la prețul de 19,10 lei/acțiune, pe transferuri de 4,40 milioane lei.

Acestea au fost urmate cu schimburi de 3,34 milioane lei, de titlurile Hidroelectrica (H2O), ce au staționat la prețul de 134,50 lei/acțiune. Acțiunile producătorilor de gaze naturale au avut evoluții divergente, în linia de nehotărâre a pieței: -1,96%, până la prețul de 55,10 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz (SNG), care au cumulat volume echivalente cu 2,46 milioane lei, și +0,51%, până la prețul de 0,6840 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), ce au întrunit o activitate de 1,83 milioane lei.

În rest, reperul unor schimburi de 1 milion de lei a mai fost depășit de 3 simboluri, toate cu închideri sub nivelurile de referință ale ședinței precedente: -0,10%, până la prețul de 48,80 lei/acțiune, pentru titlurile Nuclearelectrica (SNN), -0,41%, până la prețul de 24,05 lei/acțiune, pentru titlurile Transport Trade Services (TTS) și -0,17%, până la prețul de 0,4712 lei/acțiune, pentru titlurile Fondul Proprietatea (FP).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
hidroelectrica
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica