Acțiunile europene reiau declinul

Acțiunile europene reiau declinul
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 8 feb 2018

Acțiunile europene sunt din nou în scădere joi, după ce, miercuri, au reușit să aibă prima închidere pe "verde" din ultimele 8 ședințe. Reluarea declinului este dictată tot de bursa din SUA, care a închis ședința de ieri cu scăderi moderate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Indicele pan-european Stoxx Europa 600 este, astăzi, în coborâre cu circa 0,6%. Indicele a închis ședința de ieri în urcare cu 2%, revenindu-și de la minimul ultimele 6 luni, atins marți.

Bursa de la Frankfurt este, în jurul prei 13:00, ora României, în scădere cu peste 1%, declin similar cel al Bursei de la Madrid. Bursa de la Paris și cea de la Londra sunt la rândul lor în coborâre, cu circa 0,7%.

"Investitorii din întreaga lume nu reușesc să decidă dacă să cumpere în urma valului recent de scăderi sau să rămână pe margine până când praful se va așeza. Speculatorilor le-ar putea plăcea să tranzacționeze pe o piață atât de volatilă, dar acest comportament nu este potrivit pentru investitorii adevărați, pe termen lung", spune Hussein Sayed, responsabil de strategie la FXTM, citat de MarketWatch.

Darius Vâlcov a fost condamnat la opt ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență și spălare de bani. Recent a fost numit consilier al premierului, prima numire semnată de Dăncilă CITEȘTE ȘI Darius Vâlcov a fost condamnat la opt ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență și spălare de bani. Recent a fost numit consilier al premierului, prima numire semnată de Dăncilă

Reluarea scăderilor bursiere a fost dictată, din nou, de busa americană. Indicele S&P 500 a pierdut, miercuri, circa 0,5%, iar Dow Jones Industrial Average a scăzut ușor, cu 0,1%.

Deși scăderea de ieri pe bursa americană nu a fost dramatică, aceasta a reușit să readucă îndoieli prin investitorii încurajați de evoluția din ședința de marți. 

Adtfel, după ce, luni, indicele Dow Jones Industrial Average a înregistrat cea mai mare scădere nominală din istoria bursei de la New York, provocând panică la nivel global, DJIA a reușit să încheie ședința de tranzacționare de marți în urcare cu 2,3%.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
stoxx 600
dow
burse
bursa
declin